r
Nosalty Logó

Olasz kovászos zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Olasz kovászos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1692 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2066 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 282 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4400 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    3000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 1692 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1702 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A kefíres kovászhoz

  1. A tészta összetevőit dagasztógépben összeállítjuk (10 perc), a végén tesszük bele a fűszernövényeket és a többit, majd olajozott kelesztőtálban, langyos helyre téve 3 órán át kelesztjük.
  2. A nagyjából duplájára nőtt tésztát hat felé osztjuk, és olajozott kézzel a tészta széleit maga aláhajtva -körbe forgatva- zsemlét formálunk belőle, amit kivajazott/olajozott nagy muffin formába teszünk.
  3. Folpackkal letakarva újra 2,5-3 órát kelesztjük langyos helyen.
  4. A megkelt tésztát tojássárgájával elkevert tejjel megkenjük.
  5. 210 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz kovászos zsemle
Évi néni 1830 recept

Feltüzelt Torma kefíres kovásza. Kipróbáltam joghurttal és fehér liszttel is, de azzal nem jártam sikerrel, ezért bevetettem a teljes kiőrlésű liszteket, mert azokkal sokkal könnyebb kovászt nevelni. Ez kb. másfél napos volt. Nagyon finom, lágy lett a zsemle. Ami megmaradt, másnap is jól fogyasztható volt.

Hozzávalók

A kefíres kovászhoz

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek