r
Nosalty Logó

Olasz csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Olasz csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 821 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 5738 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Összesen 46 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2125.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    1569 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 821 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14877.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    2653 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1679 mg
  • Foszfor
    4973 mg
  • Nátrium
    5168 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.6 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    302 mg

VÍZ

  • Összesen
    10097.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    117 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2482 micro
  • Kolin:
    1739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    5324 micro
  • β-crypt
    660 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    8911 micro
Összesen 5738 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. A kétféle lisztet, sót egy kancsóba mérjük, hozzáütjük a tojásokat, olajat, és elkeverjük habverővel, hozzáadva egy kis tejet. Mikor csomómentes, sűrű masszát kapunk, akkor a maradék tejjel a kellő sűrűséget beállítjuk. Félretesszük egy fél órát pihenni.
  2. A pihentetett tésztát tapadásmentes palacsintasütőben kisütjük (itt: 26 cm átmérőjű sütőben 9 db palacsinta készült).
  3. A kihűlt palacsintákat munkafelületen egymás mellé fektetjük, úgy, hogy ne maradjon tészta nélküli felület, tehát egymást részben fedve.

Töltelék

  1. Minden zöldséget és a húst is kb. max 1 x 1 cm-es kockákra vágunk.
  2. Az olajon megpirítjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, oregánóval, esetleg némi chilivel, és közepes tűzön pirítjuk. Ha már színt kapott, jöhet a paprika és a hús, legvégül pedig a cukkini. Nem kell teljesen puhára párolni, maradjanak a zöldségek kissé roppanósak, kocka alakúak.
  3. A tésztát megszórjuk reszelt sajttal, megtöltjük, a töltelékre ismét reszelt sajt jön (ez lesz majd a "ragasztó"). Széleit bekenjük felvert tojással, és visszahatjuk, hogy egyenes szélt kapjunk, majd szorosan feltekerjük.
  4. 3 cm-es korongokat vágunk le a tekercsből, és a vágott oldalával lefele fordítva, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (14 db lett). Tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 200 fokos sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt megsütjük.

Szósz

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a paradicsomot, fűszereket, sót, cukrot, és felforraljuk. Végül a balzsamecettel is összerottyantjuk.
  2. Botmixerrel pürésítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 794
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olasz csiga
Évi néni 1830 recept

A minap láttam egy TV-s műsorban, azonnal tudtam, hogy hamarosan elkészítem.

Hozzávalók

Palacsintatészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek