r
Nosalty Logó

Paradicsomos-mozzarellás vendégváró

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos-mozzarellás vendégváró
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1492 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 373 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1492 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2899 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként bekapcsoljuk a sütőt a legmagasabb hőmérsékletre (ha van, érdemes pizzafokozatot kapcsolni).
  2. A kinyújtott tésztát sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk.
  3. A tetejét megkenjük vékonyan paradicsomkoncentrátummal (hogy tényleg vékony legyen, úgyis lehet, hogy a kanál domború felére nyomtjuk a paradicsomot, és úgy terítetjük szét, de tényleg éppen hogy csak!).
  4. Rárakjuk az apróra vágott sonkát, a szinte papírvékonyra felszeletelt gombá(ka)t, a friss bazsalikomleveleket és a reszelt mozzarellát.
  5. A forró sütőben készre sütjük. Kb. annyi idő kell neki, hogy a mozzarella aranybarna színben pompázzon, és már kész is.
  6. Kissé fel fog hólyagosodni, de utána "le fog lapulni".
  7. A kész tésztát kivesszük, és cikkelyekre vágjuk.
  8. Akár szeletként is ehető, de akkor érdemes egy pár perccel tovább sütni, hogy keményebb legyen. Ezzel a rövidebb sütési idővel egy könnyen feltekerhető tésztát kapunk.
  9. A tészta háromszöges talpát magunk felé rakjuk, és a csúcsa felé feltekerjük, majd az egészet átszúrjuk egy party pálcikával (vagy egy fogpiszkálóval). De magában is megáll.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6319
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokkal-sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint a leírása/elolvasása ;) Lépésről-lépésre képek segítségével itt is megtalálható!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.