r
Nosalty Logó

Tepsis nyúl háromféle mustárral

Marcsus
Tepsis nyúl háromféle mustárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nyúlhoz

A díszítéshez

645
Kalória
78.3g
Fehérje
11.7g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
463.7g
Víz
231.3g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúlhoz

A díszítéshez

Összesen 645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúlhoz

A díszítéshez

Összesen 2569 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nyúlhoz

A díszítéshez

Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 645 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6225.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    3565 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1854.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12596 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2569 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A nyúlhoz

  1. Sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Összekeverjük egy tálkában a háromféle mustárt, és bekenjük vele a húsdarabkákat. A tepsi aljára rakosgatjuk a sárgarépát, a hagymát, rászórjuk a friss tárkonyt. Erre pakoljuk a húst, aláöntjük a vizet. Berakjuk a nyulat a sütőbe, nem takarjuk le.
  2. 60 percig sütjük, sűrűn öntözgetve (minden 8-10 percben) a húst saját levével a tepsiből. A sütési idő lehet hosszabb is, attól függ, mennyire öreg a nyulunk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a tepsiből és félrerakjuk valami meleg helyre vagy letakarjuk, hogy ne hűljön ki. Ezek után kiszedjük a sárgarépát és a hagymát, szépen letisztogatjuk a szaftot, le is szűrhetjük.
  3. Tegyük a tepsinket a tűzhelyre, öntsük bele a bort és addig forraljuk, amíg kb. a 2/3-a el nem forrt. Hozzáöntjük a tejszínt, és még 2 percig forraljuk kevergetve, hogy nehogy leégjen. Hozzáadjuk a maradék friss tárkonyt (ez opcionális), sózzuk, borsozzuk. A szószt ráöntjük a nyúlra, tárkonylevéllel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×26

Ehez a húshoz nem kell só és zsiradék nélkül sül, az egész sava borsa a szósz és a friss tárkony. Szárított tárkonnyal nem lehet elkészíteni, mert nem lesz jó. Ha nincs mind a háromféle mustár, egyet ki lehet hagyni, de nem a magosat. Ha kétféle mustárt használunk, természetesen másfél-másfél kanál mustárt keverünk össze.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...