Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta kuktában

Töltött káposzta kuktában
Töltött káposzta kuktában
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor valaki elkéri a receptet, akkor mondom, hogy titkos családi recept, de hát mégsem az!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, fóliával jól becsomagoljuk, és berakjuk a mélyhűtőbe legalább 4-5 nappal a főzés előtt. 24 órával előtte átrakjuk a hűtőbe, hogy kiolvadjon.
  2. A kuktában az olajon megpirítjuk a vöröshagymákat, a felét félrerakjuk a töltelékhez. A sűrített paradicsomot is megpirítjuk, állandóan kevergetve, nehogy megégjen. A tűzről levéve, hozzákeverünk 2 teáskanál pirospaprikát, és felöntjük egy kevés vízzel.
  3. A vegyes darált húshoz hozzáadjuk a többi pirospaprikát, 2 tk sót, 2 tk borsot, a megpirított vöröshagymát, fokhagymát, tojást és a rizst (előfőzve, félig megfőzve, ahogy szimpatikus).
  4. A káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, a közepe, ami megmarad azt felkockázzuk, és belerakjuk a kuktába, meg a 4 tk sót, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a szalonnát, meg a csontos húst. A leveleket megtöltjük,  felcsavarjuk, azt is belerakjuk.
  5. Felöntjük annyi vízzel, hogy az edény 2/3-tól ne legyen több, lezárjuk, felforraljuk, majd kis lángon 55-60 percig főzzük. Ez a mennyiség 12 literesbe fér bele.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 237
elküldve: 4
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött káposzta titkos családi recept alapján, káposztás-darált húsos egytálétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Mon, 2011-10-31 12:10

Kedves Farbinger Tamasne!
Igen, ez a recept az edes valtozata a toltott kaposztanak. En is a savanyu kaposztas valtozatott szeretem jobban, de az Anyukam karacsonykor mindig ezt a valtozatot keszitette, en hagyomany apolas miatt fozom ezt. A halaszlet meg a rantott halat pedig az Apukam keszitette, az meg azert szerepel a menun.
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2011-10-31 12:02

Kedves Szabone1!
A recepteknel az etelrol keszult kepre van rairva az elokeszuleti ido meg a fozesi/sutesi ido.
udv:witch

Farbinger Tamásné
Farbinger Tamásné Sun, 2011-10-30 17:23

Egy alkalommal én is kipróbáltam fagyasztott, majd kiengedett káposztából főzni, nekem nem jött be. Édesnek találtam a káposztát a kiengedés után, nem a várt eredményt kaptam.

Szabóné1
Szabóné1 Sun, 2011-10-30 16:03

Jó lenne, ha az előkészültz és a főzési idő nem takarná a hozzávalókat. A receptek nagyon jók, de több receptnél nem lehet kibogozni a hozzávalók utlsó sorait.

666
káposzta 1 közepes fej
darált marhahús 40 dkg
darált sertéshús 40 dkg
borjúhús 40 dkg
sertéshús 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
rizs 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 140 g
fűszerpaprika 4 teáskanál
6 tk
bors 2 teáskanál
tojás 1 db
olívaolaj 2 ek