Nutellás-mandarinos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
7g vaj47 kcal
-
12g nutella65 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
25 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A nutella krémhez
-
30g habtejszín88 kcal
-
8 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
9g nutella49 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
A mandarinos krémhez
-
60g mandarin24 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
5g cukor17 kcal
-
15 kcal
-
1g narancsszörp2 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
A díszítéshez
-
40g mandarin16 kcal
Összesen
558
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
66g vaj473 kcal
-
120g nutella647 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
251 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A nutella krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
90g nutella485 kcal
-
15g habfixáló56 kcal
A mandarinos krémhez
-
600g mandarin235 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
5g narancsszörp15 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
A díszítéshez
-
400g mandarin157 kcal
Összesen
5573
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
2.4g vaj17 kcal
-
4.4g nutella24 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A nutella krémhez
-
11g habtejszín32 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
3.3g nutella18 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
A mandarinos krémhez
-
21.9g mandarin9 kcal
-
9.1g joghurt6 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
0.2g narancsszörp1 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
-
0.4g lapzselatin2 kcal
A díszítéshez
-
14.6g mandarin6 kcal
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 138.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 303 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 228 micro
Összesen
558
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 305 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5707.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1760 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 1227 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.7 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1382.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2555 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 2268 micro
-
α-karotin 747 micro
-
β-karotin 1566 micro
-
β-crypt 3034 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2277 micro
Összesen
5573
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
66 g vaj
-
4 ek nutella
-
5 db tojás
-
110 g cukor
-
1 csipet só
-
100 g finomliszt
-
66 g étkezési keményítő
-
0.5 csomag sütőpor
A nutella krémhez
-
3 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek porcukor
-
3 ek nutella
A mandarinos krémhez
-
250 g joghurt
-
45 g cukor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
5 ml narancsszörp
-
200 ml habtejszín
-
6 db lapzselatin
A díszítéshez
-
4 közepes db mandarin
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a vajat megolvasztjuk, és hozzákeverejük a nutellát.
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és félrerakjuk.
- A sárgákat 4-5 ek vízzel és a cukorral habosra verjük, és hozzáadjuk a nutellás krémhez. Összedolgozzuk.
- A felvert tojásfehérjét rácsúsztatjuk, majd a lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverve ráborítjuk, és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
- A mandarinos krémhez a mandarinokat megpucoljuk, leszedegetjük a fehér "hártyákat", és pürésítjük.
- Hozzáadjuk a joghurtot, cukrot, 2 cs vaníliás cukrot és az 1 tk narancsszörpöt.
- A zselatint a használati útmutató szerint elkészítjük, mikor picit hűlt, hozzáadjuk a mandarinos krémhez.
- Felverjük a tejszínt a 2 cs vaníliás cukorral, és óvatosan belekeverjük a krémbe, majd hűtőbe rakjuk, míg szilárdul annyit, hogy szépen kenhető, nem folyós állagú lesz.
- A nutellás krémhez a tejszínt felverjük a kétféle cukorral és a habfixálóval, majd hozzáadjuk a nutellát. Rövid időre hűtőbe rakjuk.
- A tésztát vízszintesen kétszer elvágjuk.
- Az alsó tortalapot megkenjük a nutellás krémmel, ráhelyezzük a 2 lapot, ezt megkenjük a mandarinos krémmel, befedjük a 3 lappal, és az egész tortát szépen bekenjük a megmaradt gyümölcsös krémmel.
- Tetejét pucolt mandarinokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6383
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Valami különleges tortát szerettem volna készíteni a születésnapomra. Sikerült, ez egy igazi mennyei manna. A rabjává váltunk ennek a desszertnek. Osztatlan sikert aratott a barátok és a szülők körében.