r
Nosalty Logó

Kinder torta születésnapra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Kinder torta születésnapra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kukta
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 11104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 1851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15836.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    4873 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    5633 mg
  • Nátrium
    4090 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1706.8 g
  • Cukor
    1226 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    674 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    664 micro
  • Kolin:
    2430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1360 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3968 micro
Összesen 11104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. Először készítünk két kerek piskótát, 8-8 tojással, egy diósat és egy simát.
  2. A megadott adagokat is eszerint kell elosztani, tehát diós piskóta: 8 tojás, 8 ek cukor, 5 ek liszt, 3 ek darált dió, 1 sütőpor. Sima piskóta: 8 tojás, 8 ek cukor, 8 ek liszt, 1 sütőpor.
  3. 180 fokon 45 percig sütjük. Miután teljesen kihűltek, kettőbe vágjuk őket, tehát összesen 4 piskótalap lesz a tortában.
  4. Elkészítjük a krémet. A pudingot, ha adagonkét készítjük, akkor két csomag tejszínízű pudigporhoz hozzákeverünk 25 dkg cukrot, majd hozzátöltünk fél liter tejet. Sűrűsödésig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Először felverünk fél liter tejszínhabot, közben hozzáadunk 2 habfixálót.
  6. Ha a pudingok kihűltek, kavarjuk ki őket és egyenlő arányban osszuk el hozzájuk a felvert tejszínhabot, majd ezzel is kavarjuk egyenletesre a pudingokat.
  7. Elkezdhetjük összeállítani a tortát.
  8. Vegyük az egyik diós lapot, de kezdhetjük a sima piskótalappal is, nem fontos a sorrend.
  9. Kenjük meg vékonyan nutellával, majd erre jöhet az egyik adag pudingos krém. Ha túl soknak találjuk a pudingot, nem muszáj az egészet felkenni, de érdemesebb minél vastagabban kenni a krémet.
  10. Most jöhet egy újabb piskótalap. Erre kenjük újból a pudingos krémet, majd aprítsuk fel a mogyorót és vastagon szórjuk el a krémen.
  11. Az egyenletesen szétszórt mogyoróra pedig csorgassuk rá bőven a karamellöntetet.
  12. Jöhet az újabb piskótalap, a pudingos krém, itt már kicsit kevesebb karamellöntettel.
  13. Végül pedig helyezzük fel az utolsó piskótalapot.
  14. A maradék fél liter tejszínhabot is verjük fel 2 csomag habfixálóval minél keményebbre, ugyanis ez lesz a bevonat. Majd adjunk hozzá kb. 3 ek nutellát. Lehet többet is ízlés szerint.
  15. Miután egyenletesen bekentük a tortát a nutellás tejszínhabbal, vigyünk fel aprított mogyorót az oldalára.
  16. A tetejére olvasszuk meg gőz fölött a tejcsokoládét, majd öntsük a tortára és egyenletesen kenjük el rajta.
  17. Díszítésként csorgassunk a csokiból a torta oldalára is.
  18. A tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük kinder csokoládékkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 992
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kinder torta születésnapra
Mercédesz_94 36 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek