r
Nosalty Logó

Nutellás torta Tuncy konyhájából

NS
Nutellás torta Tuncy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

821
Kalória
14.2g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
51.3g
Zsír
40.9g
Víz
150.3g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 319 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5847.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1681 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2198 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 4917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval, nem túl kemény babbá verjük, majd a fele cukor mennyiséggel készre verjük.A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig verjük tovább.
  2. Egy tálba tesszük a fele tojásfehérjét, a felvert tojássárgáját, lisztet, sütőport, kakaóport, mézeskalács fűszerkeveréket, diót, és alaposan összedolgozzuk.
  3. A felvert tojássárgája másik felét óvatosan márványosra, majd készre összedolgozzuk.
  4. Olajozott, lisztezett sütőformába öntjük. Elegyengetés után, kicsit kihúzzuk a tésztát a forma széléhez.
  5. Előmelegített sütőben, kb.30perc alatt, 150 fokon készre sütjük.
  6. A pudingport összekeverjük a cukorral, kevés hideg tejjel simára keverjük. Tejet felforraljuk, pudingot készítünk, majd kihűtjük.
  7. A vajat habosra keverjük, majd a kihűtött pudingot folyamatosan hozzáadagoljuk.Hozzáadjuk a nutellát, ízesítjük rummal, vagy rumaromával.
  8. A kész tortalapotkihűtjük.Kihűlés után a tortánkat kettévágjuk, megkenjük vastagon a krémmel, keveset hagyunk az oldaláraés díszítésnek.
  9. A rolettiket tetszés szerint ráhelyezzük a torta krémmel megkent tetejéreés az oldalára is.Megszórjuk a torta tetejét dióvagy diópótlódarabokkal.A fehér-és tejcsokikat felolvasztjuk, meglocsoljuk vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az Én továbbfejlesztett nutellás tortám..:) Úgy éreztem, hogy az alap recepthez kell még valami, amitől igazán nagyon finom lesz..! Az Én családomban nagyon nagy sikere van, igaz, hogy nem olcsó, de megéri, mert kimondhatatlanul finom, kellően csokis desszert..:P Általában havonta kétszer elkészítem..:P

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...