Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos szarvasragu knédlivel

Narancsos szarvasragu knédlivel
Narancsos szarvasragu knédlivel
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei első bográcsozásomnak indult. De elfújta a szél. Azért így is jó volt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy pohár gyümölcsös merlot.
...annak aki szereti.
Én nem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. 4 szem borókát összetörünk. A narancsot egy zöldséghámozóval megpucoljuk úgy, hogy a fehér héjrészt nem vágjuk le a gyümölcsről. A héjjat szalmára szeleteljük.
  2. Az olajat egy fedeles lábasban felhevítjük, rajta a hagymát üvegesre pirítjuk, egy kevés vízzel felöntve, újra visszapirítjuk.
  3. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk időnként megkeverve, kicsit lepirítjuk.
  4. Amikor elkezdi kiengedni magából a nedvességet, akkor hozzátesszük a fűszereket, lefedjük, főzzük. Időnként ránézünk, megkeverjük.
  5. Másfél óra múlva hozzátesszük a narancsszalmát, és felöntjük a bor háromnegyedével, és már nem takarjuk vissza
  6. Újabb 20 perc elteltével rányomjuk a narancs levét.
  7. Majd újabb 20 perc múlva hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a maradék vörösbort. A levét rövidre visszaforraljuk.
  8. Ha nem érezzük eléggé sűrűnek a szaftját, egy kis lisztes habarással sűríthetjük.
  9. Knédliszeletekkel tálalhatjuk, a maradék narancsszalmával és a citrusosságát hangsúlyozandó, egy citromfű szárvégével díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 893
elküldve: 5
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szarvasragu knédlivel, narancsos párolt szarvashús

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-05-02 13:30

Nyugalom,Csigavér,itt vagyok,de erről a reciről lemaradtam,pár napig,valószínű mikor ezt közzétették,nem jártam erre:)
Jájj,olyan jókat mosolyogtam a hozzászólásokon:)
Bogrács,az menő,én is bírom,persze ha nem kell várat építeni ugyebár,sejtem hogy ezt azokon a szeles napokon főzhetted,nagyon jól néz ám ki.
Visszatérve a bográcsra,nincs is annál jobb:jóidő,bográcsban rotyog a cucc,te meg iszod a fröccsöt,sört vagy bármit,s mire elkészül az étel,lájtosan de "benyomsz".bevallom nő léttemre ez előfordult már többször velem,isteni jó szórakozás!
Z!ÉN egyből tudtam mi az a divatosan duzzadt:)elképesztő,nem kellett lentebb olvasnom:)
Nem kell a "Z" a tányérra,így is úgyis lehet tudni hogy Te vagy az:)Vagyis ÉN tudom:)
Mostanában nekem a hasam lett divatosan duzzadt,mióta ezen a honlapon csüngök rendszeresen,folyton zabálok,totál gáz!
Azt hiszem ennyi:)
Jajj annyira imádom a szarvas húst!
Üdvözlettel:Zsuzsika:)

z1
z1 / z1 Mon, 2011-05-02 17:32

...hááááááááááááááááát, hogy Te mekkora arc vagy!
Szétröhögtem magam!!!
Z:))))))))))))))))

osztriga
OsztriGa / osztriga Sat, 2011-04-30 21:52

Egy barátom szokta mondani a feleségének (egy-egy kiadós vita után..) "Drágám, én ilyenkor mindig tanulok!!!" :D
Szóval most (vita ugyan elmaradt) de én is tanultam: a főzőtejszínt cukrászatilag is fel lehet használni?? Ne adj'isten fel is lehet verni habnak??? És jobb eredményt ad?
Ki fogom próbálni!
Üdv:: T.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-05-01 10:14

A főzőtejszínt sosem vered fel habnak. A növényi tejszínt igen, amiről Z beszél. A kettő nem ugyanaz.
A növényi tejszín vagy Hulala ott van az alapanyagok között is, ott olvashatsz róla.
A főzőtejszín meg felejtős. Még főzni is. :-p
E.

z1
z1 / z1 Sun, 2011-05-01 10:40

Szia Eszter!
Szerintem a főzőtejszín azért nem annyira gáz.
Persze össze sem hasonlítható a az állati eredetű tejszínnel, de dolgozni azért azzal is lehet.
Itthon én sem használom.
És csak ismételni tudom magam, messze nem annyira romlékony.
Amit mi csinálunk, ott azért ez szempont.
És az ára is lényegesen kedvezőbb főleg, ha nagyobb mennyiséget használsz el naponta.
Z.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-05-01 11:25

Zém, a főzőtejszín is állati eredetű, csak lecsökkentik a zsírtartalmát és telenyomják más carral, hogy legalább tejszínhez hasonló legyen az állaga...
Az árral is vitatkoznék annyiban, hogy Jucink (főzőiskolás kolleginánk) a megmondhatója, hogy a legjobb eddig vett 30%-os tejszín 149 Ft volt a Tescoban. Vannak még csodák.
J&B

z1
z1 / z1 Mon, 2011-05-02 18:21

Szia!
Na!
Tegnap felkeltetted az érdeklődésemet a főzőtejszín ügyben.
Őszintén szólva én eddig egy kalap alá vettem az összeset és nem nagyon foglalkoztam vele, hogy ki, kivel, hogyan és miért.
És igen, néha bizony hülyén néztem a "tejszínre", hogy miért is nem lesz hab?
Én nem sütizek...
Tudod, egyszer már rácsodálkoztam a kitartásodra, hogy milyen mélységekig vagy képes elmerülni egy-egy témában.
Most újfent megteszem.
Én erre nem vagyok ( volnék ) képes.
Visszatérve a főzőtejszínre és elolvasva az összetevőit, hát nem nagyon vonom kétségbe a viszolygásodat.
Hogy miket olvastam!?!
...szóval a tejszínhez nem sok köze van.
Guar gumi, valami lisztek ilyen-olyan e-k, egy kicsi zsírtalanított tejszín STB.
Gáz.
De az árában vitába szállnék Veled.
Ma, azt is összehasonlítottam.
És tapasztalatból az eltarthatóságában is.
Összességében igazad van, de a nagyüzemi felhasználhatóságát tekintve, azt hiszem egy kicsit azért nekem is.
Z.
...az destruktív sertés.

z1
z1 / z1 Sun, 2011-05-01 13:02

...tudom, hogy állati eredetű is van benne, mert egy időben azt hittük a nagyobbik fiamról, hogy tejallergiás és akkor sokat nézegettem az összetevőket.
Vásárolni én inkább a METRO-ba járok.
A Tesco annyira nincs nálam képben.
Z.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-04-30 22:05

...a nem ( ! ) minőségi cukrászatban már mindenhol növényi tejszínt használnak.
A hab Pl. 4-5 nap múlva is ugyanúgy áll.
"Mint Katiban a gyerek."
És nem romlik meg.
Sajnos olyan mélyre jutottunk és olyan szegény ez az ország ill. lakosai, hogy a cukrászok egyszerűen rákényszerülnek a műkészítmények használatára, mert el kell, hogy álljon a termékük 4-5 napig.
Nem fogy el.
Hol vannak már, a vasárnaponként, a cukrászdák előtt kígyózó sorok??????????
Z.
...és akkor az egyéb adalékokról, még nem is beszéltünk.

osztriga
OsztriGa / osztriga Sat, 2011-04-30 20:05

Kedves Z!
A főzőbor az nem olyan, mint a főzőtejszín...(bár ne kérdezz vissza, hogy az milyen.... csak a bolt polcain láttam eddig...) A főzőbort viszont pontosan meg tudom nevezni: a BOR csupa nagybetűvel, amit kibontasz, mikor nekiállsz a főzéshez...pláne, ha kint orkán tombol, és visz mindent, mint a piros hetes.. :D
Ja, és a divatosan duzzadt-ra visszatérve: a párom szokott az üzletben XXL méret után érdeklődni, és ha nincs, csak legyint: ja ebből, csak gyerekméret van???? Mert ugye férfiember csak 100 felett létezik, a plakátfiúk kora lejárt... :D
Üdv:: T.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-04-30 20:52

...hát igen.
Ahogy mondani szokták, 100 alatt a férfi, csak karácsonyfadísz.
Nyilván Nekik erről, azért más a véleményük:)
Más.
Én napi szinten használok főzőtejszínt.
Annyira azért nem gáz.
Főleg a cukrászatban.
Sokkal tartósabb ( mű ) minőséget ad és nem annyira romlékony.
A bornál meg egyszerűen elbeszéltünk egymás mellett.
A főzőbort, mint olyat, Te is, meg én is másként gondoltuk.
Z.
...nálam azt hiszem, ezen az alapon van Pl. főzősör is.
És még ragozhatnám:)

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2011-04-30 13:24

Hello Z!
Mit jelent a divatosan duzzadt?
Kíváncsivá tettél!
No ismét lehet agyalnom még egy pár napot!
Viszont a leírásból egy új oldalad ismertem meg.
Feladni! A nagy Z ezt tette!!!!!
Nos lehet szél, vihar, cunami, nálam a bogrács akkor is kettőnk által fog elkészülni!
Valahogyan.......
Üdv.
Dénes

z1
z1 / z1 Sat, 2011-04-30 14:34

Drága Vezérem!
Azért, ugye halvány elképzeléseid vannak?
Tudod, amikor marha jóképű vagy, ( vagy legalább is úgy gondolod ) csak egy kicsit túlsúlyos.
...pufi, duci, dundus, duzzadt, hájas, túlméretes, túl méretes, testes, dagi, dagadt, ( dög? ) pacni, pacal, hájfej, zsírfej, tömbhas ( nem kocka ) ETC, ETC, ETC...
Szóval egy dagadt disznó.
Esetleg, enyhén zsíros kismalac.
Magyarul: divatosan duzzadt.
...igen feladtam!
Nem volt kedvem várat építeni a tűzrakóhely köré.
De azért így is jó lett:))))))))
Z.

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-29 20:35

Na, mi van Zsuzsi!!?!
Ott a Z.
...már nem is "kellek"?
...:)))))))))))))))

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-29 20:27

No figyubigyu!
A bográcsot, mint olyat nem fújja el a szél, hanem inkább az alkotó - ez lennék én - lelkesedését igen.
Aki már egyszer az életében sütött-főzött nyílt lángon ide, oda forgó szélben az tudja, hogy most miről beszélek.
Gyalázatos állapot!!!
...a hideg sör ugyan enyhíti a kínt, mint olyat valamelyest, de hát az sem enyhíti teljesen a végjáték, szenvedésekkel teli mivoltát.
Ezért, hát beköltöztem a konyhába.
A történet, innét ismert.
Z.

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2011-04-29 21:22

És most azt is megtudtam, hogy mit ittál hozzá...ha már nem a gyümölcsös merlot-t.
Üdv.: T.

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-29 21:51

ÉÉÉÉÉÉÉÉs láss csodát!
...,de inkább ne!
Szóval mostanában, egy kissé divatosan duzzadt vagyok.
Ezért, hát Szt. István olaszrizlingből fröccsözgettem mellé.
Bár nem passzolt hozzá, nekem azért jó volt a főzés közben.
Most is!
Z.

osztriga
OsztriGa / osztriga Fri, 2011-04-29 22:35

Ezt ismerem, ez a "főzőbor". Viszont kettőt nem értek: a "divatosan duzzadt" fogalmát, és a sört, ami melegített.
Üdv.: T.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-04-30 14:20

Kedves Osztriga!
Bocs, hogy mellébeszéltem.
Ittam ezt is, azt is.
Sört az első mérgemben, rögtön a tetthelyre érkezés után, tapasztalva az ottani állapotokat, bort ( fröccsöt ) pedig már lenyugodva a főzés közben.
Aztán a végén sütizgettem.
Az összes fogyókúrám az anyósoméknál omlik össze...
Z.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-04-30 14:12

...a hideg sör - mint olyan - úgy általában enyhíti az ember ( sertés ) szenvedéseit és időnkénti kínját, különböző élethelyzetekben.
Mondhatni, melengeti a lelkét.
A Szt. István azért egy kicsit több a főzőbornál.
Annál jobb.
Olyan fröccsbor, de annak kiváló!
Én a száraz verziókat ajánlanám. ...ha ez számít.
Z.
...a DD témát a Vezérnek válaszolom meg. ( ha érdekel )

685
szarvascomb 3 kg
narancshéj 1 narancsból nyert
áfonyadzsem 25 dkg
édes vörösbor 4 dl
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 3 közepes fej
borókabogyó 12 db
szegfűbors 2 kávéskanál
chili 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint