r
Nosalty Logó

Narancsos szarvasragu knédlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
z1
Narancsos szarvasragu knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 685 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5478 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 685 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    692.8 g

Zsír

  • Összesen
    158 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9266 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    6180 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2854.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    189 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    192 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 5478 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. 4 szem borókát összetörünk. A narancsot egy zöldséghámozóval megpucoljuk úgy, hogy a fehér héjrészt nem vágjuk le a gyümölcsről. A héjjat szalmára szeleteljük.
  2. Az olajat egy fedeles lábasban felhevítjük, rajta a hagymát üvegesre pirítjuk, egy kevés vízzel felöntve, újra visszapirítjuk.
  3. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk időnként megkeverve, kicsit lepirítjuk.
  4. Amikor elkezdi kiengedni magából a nedvességet, akkor hozzátesszük a fűszereket, lefedjük, főzzük. Időnként ránézünk, megkeverjük.
  5. Másfél óra múlva hozzátesszük a narancsszalmát, és felöntjük a bor háromnegyedével, és már nem takarjuk vissza
  6. Újabb 20 perc elteltével rányomjuk a narancs levét.
  7. Majd újabb 20 perc múlva hozzáadjuk az áfonyalekvárt és a maradék vörösbort. A levét rövidre visszaforraljuk.
  8. Ha nem érezzük eléggé sűrűnek a szaftját, egy kis lisztes habarással sűríthetjük.
  9. Knédliszeletekkel tálalhatjuk, a maradék narancsszalmával és a citrusosságát hangsúlyozandó, egy citromfű szárvégéveldíszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10193
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Egy pohár gyümölcsös merlot. ...annak aki szereti. Én nem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az idei első bográcsozásomnak indult. De elfújta a szél. Azért így is jó volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek