r
Nosalty Logó

Csirkemell pikáns szószban

Nihonka
Csirkemell pikáns szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

317
Kalória
35.2g
Fehérje
9.1g
Szénhidrát
15g
Zsír
240.8g
Víz
124.6g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    481.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    930 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    838 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell filét és paradicsomot felkockázzuk, a hagymát apróbb kockákra vágjuk. Az olajat serpenyőben kicsit felhevítjük, majd a hagymát megfuttatjuk rajta.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, ha egy kicsit kifehéredett, belekeverjük a paradicsomot, megborsozzuk, és kb. 5 percig fedő alatt pároljuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a leveskockát, felöntjük a narancslével, majd 10 percig tovább pároljuk fedő alatt.
  4. Ha egy kicsit besűrűsödött, hozzáadjuk a vajat, átkeverjük, hogy elolvadjon, és már kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy japán szakácskönyvben találtam ezt a különleges "pörköltet". Nagyon finom, egyedi ízhatás, tényleg érdemes kipróbálni. Egyszerű, de nagyszerű...

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...