r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres csirkecomb

Pimkie
Narancsos-gyömbéres csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1106
Kalória
45g
Fehérje
108.7g
Szénhidrátok
57.8g
Zsír
372.5g
Víz
241.8g
Koleszterin
5.2g
Rost
100.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4981.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 1106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9962.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    8589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    745.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, alaposan bedörzsöljük a sóval, majd sütőzacskóba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A gyömbért megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Elkészítjük a marinádot: 1 narancs levét kifacsarjuk, ehhez tesszük a felaprított gyömbért, az olajat, a mézet, és a késsel összenyomkodott borókabogyókat. Alaposan összekeverjük, hogy a méz feloldódjon.
  4. A marinádot a csirkecombokra kanalazzuk, és összeforgatjuk vele a sütőzacskón belül.
  5. A másik narancsot alaposan megmossuk, felszeleteljük, és a combokra fektetjük.
  6. A sütőzacskót lezárjuk, s 10 percre hűtőbe tesszük.
  7. A sütőt (elektromos) 180°C-ra előmelegítjük, a sütőzacskóra 3 apró lyukat vágunk, és megsütjük a húst.
  8. A sütés utolsó 10 percében felvágjuk a zacskót, hogy a hús szépen megpiruljon (a méztől gyönyörű színe lesz).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha már unjuk a hagyományos sült csirkecombot, akkor dobjuk fel egy kis gyömbérrel és naranccsal! Köretként rizst tálaljunk mellé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...