r
Nosalty Logó

Narancskrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Narancskrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém, összeállítás

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém, összeállítás

Összesen 4317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém, összeállítás

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    500 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 4317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém, összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor a hab duplájára nő akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaó port, a csipet fahéjat, és az olvasztott vajat, és robotgéppel habosra felverjük.
  3. Majd a kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje habból, fellazítjuk a tésztát.
  4. Végezetül apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot.
  5. Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát, kikenjük olajjal az alját, kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja, könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
  6. Belesimítjuk a tortaformába a piskótát, és 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta.
  7. Ha megsült a torta, akkor rácsom kihűtjük, majd 3 részre vágjuk. Előtte amíg hűl a torta, addig elkészítjük a krémet.

Krém, összeállítás

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, vaníliás cukrot, narancslevét alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal fellazítjuk és összekeverjük.
  2. Veszünk egy habzsákot, belekanalazzuk a krémet.
  3. Egy tortatartóra rátesszük az első torta karikát, és a habzsák segítségével megtöltjük. Ráhelyezzük a következő tortakarikát, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik tortakarikával.
  4. A maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
  5. A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel, csoki lapokkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.
  6. Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, utána szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 216
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 21.

Receptkategóriák

Narancskrémes csokitorta
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém, összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek