Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta Szaloki Rita konyhájából

Csokitorta Szaloki Rita konyhájából
Csokitorta Szaloki Rita konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a kihívásokat, egy ismerősöm kért meg erre a tortára, hogy készítsem el. 

hozzávalók / 12 adag

Piskóta :

Krém:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva. 
  2. Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük.
  3. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük. 
  4. A krémet, ha időnk engedi, előző este csináljuk meg. A tejszínt föltesszük forrni, hozzáadjuk a csokoládét, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnap robotgéppel habosra verjük. 
  5. A tortát kettévágjuk. És a két tortalapot külön-külön kettévágjuk. Megtöltjük a csokikrémmel. Külsejét bevonhatjuk fondanttal, és tojásfehérjével díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 072
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szaloki.rita

Mióta szakács: 2013.06.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládékrémes torta, torta csokikrémmel, piskótatorta csokikrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaloki.rita
szaloki.rita / szaloki.rita Fri, 2013-06-21 15:35

Kedves polki !Köszönöm szépen, Igen festve van, szabad kézzel rajzoltam egy terítő alapján, 1 tojásfehérjét kell fölverni 20 dkg porcukorral, jól habosra, persze nem olyan lesz mint pl mikor a piskótának verjük a habot, jó sűrű masszát kell kapni és ételfestékkel lehet színezni,én kis poharakba adagoltam ki és úgy kevertem be a színeket. Remélem tudtam segíteni