r
Nosalty Logó

Csokitorta Szaloki Rita konyhájából

NS
Csokitorta Szaloki Rita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

475
Kalória
7.3g
Fehérje
55.9g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
53.1g
Víz
137.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
34.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    298.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6627.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2806 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    671 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    636.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 5677 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.Mikor kezd habbá verődni, fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat váltakozva.
  2. Mikor jól fölverődött, hozzáadjuk egyenként a sárgáját, jól elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük.
  3. Légkeveréses előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémet, ha időnk engedi, előző este csináljuk meg. A tejszínt föltesszük forrni,hozzáadjuk a csokoládét, és sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, másnap robotgéppel habosra verjük.
  2. A tortát kettévágjuk. És a két tortalapot külön-külön kettévágjuk. Megtöltjük a csokikrémmel. Külsejét bevonhatjukfondanttal, és tojásfehérjével díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem a kihívásokat, egy ismerősöm kért meg erre a tortára, hogy készítsem el. 

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...