r
Nosalty Logó

Csokoládéálom-torta

Gizi
Csokoládéálom-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

1167
Kalória
17.1g
Fehérje
116.4g
Szénhidrát
74.4g
Zsír
81.3g
Víz
260.8g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
97g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Összesen 1167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Összesen 7005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Alap

Étcsokoládés mousse

Fehér csokoládés mousse

Tükörglazúr

Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5280.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    698.5 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2256 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 7005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A csokoládét olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A puha vajhoz adjuk hozzá a visszahűtött csokoládét, keverjük simára, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a kristálycukrot, és keverjük habosra.
  2. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd adjuk hozzá a darált mogyorót és szintén keverjük simára a masszát. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (v. zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a formában hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
  4. Amikor a tészta teljesen kihűlt, helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába.

Étcsokoládés mousse

  1. Egy edénybe öntsük bele tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, és keverjük simára.
  2. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik. (Én kb. 10 percig főztem, mire sűrűbb, de még folyós állagú lett.)
  3. Ezután vegyük le a tűzről, szűrjük át, majd adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ekkor fedjük le folpack fóliával, tegyük be a hűtőbe, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor vegyük ki a hűtőből, majd robotgéppel verjük fel habosra.
  4. Ezután töltsük a csokoládékrémet habzsákba, és a tortaformában lévő tésztára nyomjunk belőle kisebb halmokat, majd tegyük be a fagyasztóba, hogy a csokoládéhalmok megdermedjenek.

Fehér csokoládés mousse

  1. A tejhez adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a vaníliaaromát, és melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről. Ezután adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik. Ekkor adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg a csokoládé elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a fehér csokoládés krémhez. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a tortaformát, majd öntsük egyenletesen a csokihalmok tetejére a fehér csokoládés krémet.
  3. Ezután tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Tükörglazúr

  1. A porzselatint áztassuk be 0,5 dl vízbe, majd hagyjuk állni.
  2. A vízhez adjuk hozzá a porcukrot, a tejszínt, a kakaót, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és gyöngyözve főzzük 4-5 percig. (állandó kevergetés mellett főzzük!!)
  3. Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd adjuk hozzá az előzőleg beáztatott zselatint, keverjük simára, szűrjük át, és néha megkeverve hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. Vegyük ki a tortát a hűtőből, és egyenletesen öntsük rá a glazúrt, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  4. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, hagyjuk legalább egy fél órát szobahőmérsékleten állni, (így sokkal selymesebb lesz a krém állaga) majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek