r
Nosalty Logó

Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Muszaka alap

Besamel mártás

Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Muszaka alap

Besamel mártás

Összesen 3579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Muszaka alap

Besamel mártás

Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8856 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5336.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2806.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    561 micro
  • β-karotin
    3774 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    53135 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 3579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1190 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Muszaka alap

Besamel mártás

Elkészítés

Muszaka alap

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárukat leválasztjuk, és hámozatlanul kb. fél centi vastagon felkarikázzuk. Alaposan besózzuk, és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy kesernyés levét kiengedje.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd hámozás után karikára vágjuk.
  3. A paradicsomot szintén karikára vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
  4. Elkészítjük a húsos ragut: a 3 ek olajban a hagymákat megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst, és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket: cukrot, fahéjat, bazsalikomot, oregánót, sót és borsot.
  5. Fedő nélkül még 10-15 percig élénk tűzön addig pirítjuk, ameddig a leve teljesen elfő. Amikor kihűlt, összedolgozzuk egy darab tojással.
  6. Időközben elkészítjük a besamelt. A padlizsán szeleteket alaposan lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk, majd kevés olajban, több részletben kisütjük.
  7. Végül összeállítjuk az ételt: a sütőt 200 fokra előmelegítjük, 1 ek olajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. Az aljára tesszük a karikára vágott burgonya felét, picit sózzuk, majd beterítjük a padlizsán felével. Rásimítjuk a húsragut, elkenjük rajta a besamel felét, aztán a maradék padlizsán következik. Ezután újra burgonya, majd a felkarikázott paradicsom jön. A megmaradt besamel mártással zárjuk a rétegezést.
  8. A forró sütőben kb. 50 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.

Besamel mártás

  1. A vajban sárgára pirítjuk a lisztet, és simára keverjük a forró tejjel. Mérsékelt tűzön, sűrűsödésig főzzük, majd langyosra hűtjük. Ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk: sót, borsot, szerecsendiót, majd a 2 tojássárgáját, és végül a reszelt sajtot.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12023
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A görögöknél is ünnepi étel, kicsit időigényes és nem túl olcsó, de padlizsán idénykor mindig elkészítem, mert isteni finom rakott étel! 

Hozzávalók

Muszaka alap

Besamel mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...