r
Nosalty Logó

Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Muszaka alap

Besamel mártás

Összesen 596 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Muszaka alap

Besamel mártás

Összesen 3579 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Muszaka alap

Besamel mártás

Összesen 79 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8856 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 596 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5336.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    607 mg
  • Foszfor
    2383 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2806.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    561 micro
  • β-karotin
    3774 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    53135 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 3579 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1190 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Muszaka alap

Besamel mártás

Elkészítés

Muszaka alap

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárukat leválasztjuk, és hámozatlanul kb. fél centi vastagon felkarikázzuk. Alaposan besózzuk, és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy kesernyés levét kiengedje.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd hámozás után karikára vágjuk.
  3. A paradicsomot szintén karikára vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
  4. Elkészítjük a húsos ragut: a 3 ek olajban a hagymákat megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst, és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket: cukrot, fahéjat, bazsalikomot, oregánót, sót és borsot.
  5. Fedő nélkül még 10-15 percig élénk tűzön addig pirítjuk, ameddig a leve teljesen elfő. Amikor kihűlt, összedolgozzuk egy darab tojással.
  6. Időközben elkészítjük a besamelt. A padlizsán szeleteket alaposan lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk, majd kevés olajban, több részletben kisütjük.
  7. Végül összeállítjuk az ételt: a sütőt 200 fokra előmelegítjük, 1 ek olajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. Az aljára tesszük a karikára vágott burgonya felét, picit sózzuk, majd beterítjük a padlizsán felével. Rásimítjuk a húsragut, elkenjük rajta a besamel felét, aztán a maradék padlizsán következik. Ezután újra burgonya, majd a felkarikázott paradicsom jön. A megmaradt besamel mártással zárjuk a rétegezést.
  8. A forró sütőben kb. 50 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.

Besamel mártás

  1. A vajban sárgára pirítjuk a lisztet, és simára keverjük a forró tejjel. Mérsékelt tűzön, sűrűsödésig főzzük, majd langyosra hűtjük. Ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk: sót, borsot, szerecsendiót, majd a 2 tojássárgáját, és végül a reszelt sajtot.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 11587
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A görögöknél is ünnepi étel, kicsit időigényes és nem túl olcsó, de padlizsán idénykor mindig elkészítem, mert isteni finom rakott étel! 

Hozzászólások

Isilya

Kedves Sylvia! Köszönöm szépen a receptet! Tegnap megcsináltam, és a családom odáig volt! F?leg a férjem, aki szakács... így nagy öröm volt ez nekem. :) Gondoltam megosztom Veled is a sikerem! Csak így tovább!

Hozzávalók

Muszaka alap

Besamel mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!