r
Nosalty Logó

Cukkinis muszaka sofisafran konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sofisafran
Cukkinis muszaka sofisafran konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Összesen 1301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Összesen 2600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1043 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    148.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4747.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    4081 micro
Összesen 2600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2821 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Elkészítés

Húsos szósz

  1. A vöröshagymákat megpucoljuk, és apróra felvágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Közepes lángon addig sütjük, amíg üvegesre nem párolódik.
  2. Amíg a vöröshagyma párolódik, 1-2 gerezd fokhagymát pucolunk, és lenyomjuk fokhagymapréssel egy kis tálba.
  3. A darált húst rádobjuk a vöröshagymára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Jól átsütjük a húst, kb 5-10 percen keresztül forgatjuk fakanállal.
  4. A vörösborból kb fél decit löttyintünk a húsra, jól összefőzzük. Még öt percig forgatjuk a húst, hogy egészen összekeveredjen a hagymával és jól átsüljön mindenhol.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és egy újabb fél deci bort a húshoz, jól összekeverjük, majd hagyjuk összefőlni.

Zöldségek

  1. Egy lábosba vizet teszünk fel, forraljuk. A burgonyákat hámozzuk, és tetszőleges méretűre aprítjuk. Én kb fél tenyérnyi méretű, fél centi magas karikákra szeretem vágni.
  2. A burgonyát meghámozva, szeletelve a forró vízbe tesszük, sózzuk. Kb 20 percig főzzük, amíg a villa könnyen át nem szúrható rajta. Leszűrjük a vizet róla, majd félretesszük.
  3. A cukkinit megmossuk, 2-3 milliméter vékony szeletekre vágjuk. A cukkiniszeleteket serpenyőben olívaolajon megpuhítjuk, megpirítjuk, majd félretesszük.

Tejszínes szósz

  1. Lereszeljük vagy apró szeletekre vágjuk a sajtot. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat. A vajra ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a szerecsendiót. 4-5 percig melegítjük, és amikor már egészen forró a tejszín, hozzáadjuk a sajt felét és egy kis tejet. Növényi vagy sima tej - mindkettő ugyanolyan jó. Sózzuk, forraljuk, kavargatjuk. Amikor felforrt, akkor levesszük a tűzről.
  2. Egy jénai vagy teflon sütőtálat veszünk elő, kisebb méretűt. Ennek az aljára löttyintünk egy kis olívaolajat, majd eloszlatjuk az edény alján a burgonyát. A burgonyára ráöntjük és eloszlatjuk rajta a húsos szószt. A húsos szósz tetejére pedig a cukkiniszeletek kerülnek, szintén szépen eloszlatva, hogy mindenhová jusson.
  3. A cukkiniszeletek tetejére ráöntjük a tejszínes szószt, majd a maradék sajttal meghintjük a tetejét.
  4. A sütőt előmelegítjük 150-200 fokra. Beletesszük a minden jóval megrakott edényt, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején meg nem pirul (kb fél óra).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7624
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis muszaka sofisafran konyhájából
sofisafran 4 recept

A muszaka elkészítése mindig eléggé bonyolultnak tűnt, és a padlizsánt nem annyira kedvelem. Egyszer végre sikerült rászánni magam, hogy saját ízlésre szabva elkészítsem. Szerencsére elsőre sikerült eltalálni az arányokat, nagyszerű ebéd kerekedett belőle. Minden a fűszerezésen múlik, kiváló egytálétel!

Hozzávalók

Húsos szósz

Zöldségek

Tejszínes szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek