r
Nosalty Logó

Mustáros - vörösáfonyás sült csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros - vörösáfonyás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 570 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3415 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 570 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.9 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5310.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 3415 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke darabjait megmossuk és megtörölgetjük, lerakjuk egy tepsibe.
  2. Egy tálban összekeverjük a mustárt, lekvárt, mézet, ketchupot, citromlevet, szójaszószt, olajat és ízlés szerint a fűszereket.
  3. A lilahagymákat megfelezzük, és héjastól a tepsibe fektetjük a csirkék mellé. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, és szintén héjával együtt berakjuk a tepsibe. A citromot negyedbe vágjuk és szintén a csirke mellé rakjuk.
  4. Sütőben alufólia alatt 1 órát, majd anélkül további fél órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6769
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Ajánló

Citromot azért érdemes használni a sült csirkéhez, mert igazán puha és omlós lesz tőle. A lilahagyma puha és édes lesz, miután megsült, ahogy a fokhagyma is, melyet mi mindig kinyomunk a héjából és a csirkére kenjük. Répás krumplipürét kínáltam köretként. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkét szerettem volna csinálni, és mindent beletettem a pácba, amit itthon találtam, és amiről úgy gondoltam, hogy finom lehet. Kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz jó, de végül is egy nagyon finom, pikáns, keleties hangulatú ételt kaptam. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek