Kapros-juhtúrós csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
Összesen
507
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
Összesen
1015
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
69.3g csirkecomb77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
13.9g tejföl27 kcal
-
0.8g kapor0 kcal
-
6.9g juhtúró20 kcal
Összesen
141
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 147.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
507
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 80.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 294.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1015
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
100 ml tejföl
-
50 g juhtúró
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A tejfölt összekeverjük a liszttel és 100 ml vízzel.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és egy pár percig tovább sütjük.
- A combokhoz hozzáöntjük a tejfölös keveréket, megszórjuk a kapor felével, és fedő alatt gyakori kavargatás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, a levet egy kis meleg vízzel pótoljuk.
- A puha combokat egy tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt mártást, ha szükséges, utána ízesítjük sóval és borssal, majd a combokra öntjük.
- Rámorzsoljuk a juhtúrót, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg a juhtúró ráolvad.
- Majd megszórjuk a maradék kaporral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11903
- Feltöltés dátuma: 2010. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Én finom erdélyi juhtúróval készítettem, de annak hiányában feta sajttal is készíthetjük.