Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós-chilis kínai egész csirke

Lecsós-chilis kínai egész csirke
Lecsós-chilis kínai egész csirke
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a bolti vásárlásból hazahozott, csodás csirke belsejében egy darab csirkelábat...., így azt is beletettem a zacskóba.:-)) Finom, mi szeretjük, amúgy is szoktam csirkelábat pörköltnek főzni, vagy levesbe főzni... Most sütve-párolódott.:-)) Kipróbáltam a felfedezett, családnak is tetsző ízeket, az egyben, egészben sült-párolt csirke zacskóban való elkészítéséhez, és sikerült.

Tálalás előtt a fogpiszkálókat szedjük ki.

A sikeres tálra való tálalás megint nem sikerült, mivel a család " kiéhezett " tagjai, alig várták, hogy készen legyen, asztalon legyen, én meg csak, villám gyorsan : 3 képet tudtam kattintani, tovább nem bírták :-)) , és már vághattam is fel, hogy együk. Megérte.:-)

Nagyon finom : a mézes-szójaszószos-paradicsomos-gombás-chilis szósz , jól átjárja a csirkét, így egyben, a zacskóban is.:-)) A családom szereti.:-)

Nagyon illik hozzá a párolt rizs.:-)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A sütés előtt a combokat és a mellrészt bevágtam, hogy jobban átsülhessen a hús.

Aki szereti, használjon több chilit, és sok rizzsel tálaljuk.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét és a külön szárnyakat mossuk, és leszárítjuk.
  2. Egy tálban az összes fűszert, hagymát, gombát, lecsót, paradicsomlét, stb. összekeverjük, megtöltjük vele a csirkét, fogpiszkálóval a püspökfalatnál összezárjuk, hogy ne jöjjön ki belőle a tölteléke.
  3. Kívülről maradnak a nagy zacskóban még a csirkeszárnyak, és a maradék fűszeres gombás, paradicsomos, szójaszószos keveréket még erre ráöntjük. A csirkét az egész szósz kívül és belül befedi.
  4. A zacskót bezárjuk légmentesen, egy nagy tepsibe tesszük, és a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, majd betesszük a sütőbe, a középső rácson sütjük-pároljuk.
  5. Tálaljuk külön edényben készült finom párolt rizzsel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 307
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres egész csirke zacskóban sütve, sült töltött csirke, fűszeres sült csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-04 08:13

Kedves szmari!

Nagyon örülök neki, kedves egészségetekre.:-D
Szép hétfői napot és szép hetet kívánok .:-)
Éva-Anyóca

szmari
szmari Sun, 2012-06-03 19:32

Nagyon finom, köszönjük a receptet, ez volt a mai ebéd. :-))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-05-05 14:26

Kedves Wawa!

Igen én is, és úgy már csináltam is.:-)
De egészben voltam ebben az esetben kíváncsi, hogy kivitelezhető-e? Bejött. Finom lett.:-)
Természetesen, máskor is jöhet a csak csirkeszárny, csak csirkecomb, vagy csak csirkemell,...kinek hogy tetszik, és hogy szereti a családja.:-)))
Lehet, hogy máskor mással töltöm meg: a hagyományosabb úton-módon az egész csirkét, mert úgy is nagyon szeretjük.:-)
Ez próba volt.:-)

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Wawa
Wawa / Wawa Sat, 2012-05-05 13:14

El tudnám képzelni csirkecombokkal, szárnyakkal ésetleg mellel is, nemcsak egész csirkéböl.

1084
csirke 1.3 kg
csirkeszárny 6 db
paradicsomlé 500 ml
lecsó 350 g
szójaszósz 3 ek
szójaszósz 3 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
chilipehely 1 kk
csiperkegomba 5 nagy db
juharszirup 4 ek
kínai ötfűszer-keverék 3 teáskanál
petrezselyem 3 teáskanál
szárnyas fűszerkeverék 20 g
rizs 60 dkg