r
Nosalty Logó

Lecsós-chilis kínai egész csirke

Éva-Anyóca
Lecsós-chilis kínai egész csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1059
Kalória
58.8g
Fehérje
114.9g
Szénhidrát
37.9g
Zsír
332.7g
Víz
221g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8293.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    574.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1204 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét és a külön szárnyakat mossuk, és leszárítjuk.
  2. Egy tálban az összes fűszert, hagymát, gombát, lecsót, paradicsomlét, stb. összekeverjük, megtöltjük vele a csirkét, fogpiszkálóval a püspökfalatnál összezárjuk, hogy ne jöjjön ki belőle a tölteléke.
  3. Kívülről maradnak a nagy zacskóban még a csirkeszárnyak, és a maradék fűszeres gombás, paradicsomos, szójaszószos keveréket még erre ráöntjük. A csirkét az egész szósz kívül és belül befedi.
  4. A zacskót bezárjuk légmentesen, egy nagy tepsibe tesszük, és a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, majd betesszük a sütőbe, a középső rácson sütjük-pároljuk.
  5. Tálaljuk külön edényben készült finom párolt rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8

Találtam a bolti vásárlásból hazahozott, csodás csirke belsejében egy darab csirkelábat...., így azt is beletettem a zacskóba.:-)) Finom, mi szeretjük, amúgy is szoktam csirkelábat pörköltnek főzni, vagy levesbe főzni... Most sütve-párolódott.:-)) Kipróbáltam a felfedezett, családnak is tetsző ízeket, az egyben, egészben sült-párolt csirke zacskóban való elkészítéséhez, és sikerült. Tálalás előtt a fogpiszkálókat szedjük ki. A sikeres tálra való tálalás megint nem sikerült, mivel a család " kiéhezett " tagjai, alig várták, hogy készen legyen, asztalon legyen, én meg csak, villám gyorsan : 3 képet tudtam kattintani, tovább nem bírták :-)) , és már vághattam is fel, hogy együk. Megérte.:-) Nagyon finom : a mézes-szójaszószos-paradicsomos-gombás-chilis szósz , jól átjárja a csirkét, így egyben, a zacskóban is.:-)) A családom szereti.:-) Nagyon illik hozzá a párolt rizs.:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...