r
Nosalty Logó

Lecsós-chilis kínai egész csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-chilis kínai egész csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1059 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8293.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1613 micro
  • Kolin:
    950 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1204 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét és a külön szárnyakat mossuk, és leszárítjuk.
  2. Egy tálban az összes fűszert, hagymát, gombát, lecsót, paradicsomlét, stb. összekeverjük, megtöltjük vele a csirkét, fogpiszkálóval a püspökfalatnál összezárjuk, hogy ne jöjjön ki belőle a tölteléke.
  3. Kívülről maradnak a nagy zacskóban még a csirkeszárnyak, és a maradék fűszeres gombás, paradicsomos, szójaszószos keveréket még erre ráöntjük. A csirkét az egész szósz kívül és belül befedi.
  4. A zacskót bezárjuk légmentesen, egy nagy tepsibe tesszük, és a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, majd betesszük a sütőbe, a középső rácson sütjük-pároljuk.
  5. Tálaljuk külön edényben készült finom párolt rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3588
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 05.

Ajánló

A sütés előtt a combokat és a mellrészt bevágtam, hogy jobban átsülhessen a hús. Aki szereti, használjon több chilit, és sok rizzsel tálaljuk.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-chilis kínai egész csirke
Éva-Anyóca 350 recept

Találtam a bolti vásárlásból hazahozott, csodás csirke belsejében egy darab csirkelábat...., így azt is beletettem a zacskóba.:-)) Finom, mi szeretjük, amúgy is szoktam csirkelábat pörköltnek főzni, vagy levesbe főzni... Most sütve-párolódott.:-)) Kipróbáltam a felfedezett, családnak is tetsző ízeket, az egyben, egészben sült-párolt csirke zacskóban való elkészítéséhez, és sikerült. Tálalás előtt a fogpiszkálókat szedjük ki. A sikeres tálra való tálalás megint nem sikerült, mivel a család " kiéhezett " tagjai, alig várták, hogy készen legyen, asztalon legyen, én meg csak, villám gyorsan : 3 képet tudtam kattintani, tovább nem bírták :-)) , és már vághattam is fel, hogy együk. Megérte.:-) Nagyon finom : a mézes-szójaszószos-paradicsomos-gombás-chilis szósz , jól átjárja a csirkét, így egyben, a zacskóban is.:-)) A családom szereti.:-) Nagyon illik hozzá a párolt rizs.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek