Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival

Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival
Mustáros krumplis tészta kakukkfüves salival
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept nem csak azért az egyik kedvencem, mert istenien finom, hanem azért is, mert viszonylag gyors, könnyen össze lehet dobni, amikor az ember megéhezik, és nem kell rá órákig várni, hogy elkészüljön. A tészta magában is kiváló, de egy kakukkfüves salival a legjobb. Tavasszal és nyáron egy jó nagy marék kerti kakukkfűvel lehet helyettesíteni a szárítottat, attól még frissebb, ízletesebb lesz a salátánk. :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A salihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és a tésztával együtt bő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy nagy serpenyőben (vagy ha nincs, akkor egy lábosban) olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ráöntjük a főtt krumplit és tésztát, meglocsoljuk szójaszósszal és citromlével, belerakjuk a mustárt és megsózzuk, megcukrozzuk.
  3. 5-6 percig még pirítjuk, hogy összeérjenek az ízek - közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint adhatunk még hozzá mustárt vagy citromlevet.
  4. Sali: a salátát nagyobb levelekre tépkedjük, az uborkát és a parit kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk (nem kell olyan kicsire, mint egy leveshez például, lehet nagyobbra hagyni). Egy tálban összekeverjük őket.
  5. Az öntethez egy kistálba olajat öntünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk az összenyomott (vagy kis darabokra vagdalt) leveskockát. Egy kiskanállal jól összekeverjük, amennyire tudjuk elnyomkodjuk a fokhagyma és leveskocka darabokat. Belerakjuk az ecetet és a kakukkfüvet.
  6. Az öntetet közvetlen tálalás előtt ráöntjük a salira, és jó alaposan összekeverjük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 219
elküldve: 0
receptkönyvben: 150
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita P.

Mióta szakács: 2011.12.31.
4 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis tészta kakukkfüves salátával, pikáns krumplistészta salátával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bejka
bejka Sun, 2014-12-28 14:01

Mustárfanatikus vagyok, de a recept többi alapanyagával való kombinálása még nekem is perverznek tűnt elsőre. Éppen ezért elkészítettem, és nem csalódtam.
Zseniális ízvilág a saláta nélkül is. Köszönöm. :-)

380
mustár 2 ek
tészta 250 g
burgonya 4 közepes db
szójaszósz 100 ml
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
0.5 csipet
cukor 0.5 ek
citromlé 1 ek
kígyóuborka 0.5 közepes db
paradicsom 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes db
jégsaláta 0.5 közepes fej
kakukkfű 2 kk
leveskocka 0.25 db
napraforgó olaj 0.5 dl
ecet 1 tk
fokhagyma 0.5 gerezd