r
Nosalty Logó

Krumplis tészta ahogy Ancsi készíti

Ancsi :)
Krumplis tészta ahogy Ancsi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

743
Kalória
21.3g
Fehérje
132.4g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
282.5g
Víz
10.7g
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    529.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1401 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    4376 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 2977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apró darabokra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Közben a burgonyát megpucoljuk, és kis kockára szeleteljük azt is.
  2. Ha a hagyma megpirult, félrehúzzuk a tűzhelyről és meghintjük a fűszerpaprikával, sóval, borssal, petrezselyemmel. Rádobjuk a burgonyát, és felöntjük pont annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Beledobunk egy ételízesítő kockát, hogy jó ízes masszát kapjunk.
  3. A tésztát feltesszük főni jó sós vízben. (Egy kis olajat öntünk a vízbe, hogy ne ragadjon össze a tésztánk.)
  4. Mikor a burgonya megpuhult, krumplitörővel megnyomkodjuk. (Hagyhatunk benne kicsit nagyobb darabokat is.)
  5. Egy tűzálló edényt egy kis zsírral kikenünk, majd óvatosan összekeverjük a tésztát a krumplival, és előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk 200 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A krumplis tészta egy egyszerű étel, mégis nehéz jól elkészíteni, hogy megfelelő legyen az állaga, sok kísérletezés után ez a recept maradt nálam a befutó!

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...