r
Nosalty Logó

Krumplis tészta ahogy Ancsi készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ancsi :)
Krumplis tészta ahogy Ancsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 743 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1401 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    4376 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 2977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró darabokra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. Közben a burgonyát megpucoljuk, és kis kockára szeleteljük azt is.
  2. Ha a hagyma megpirult, félrehúzzuk a tűzhelyről és meghintjük a fűszerpaprikával, sóval, borssal, petrezselyemmel. Rádobjuk a burgonyát, és felöntjük pont annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Beledobunk egy ételízesítő kockát, hogy jó ízes masszát kapjunk.
  3. A tésztát feltesszük főni jó sós vízben. (Egy kis olajat öntünk a vízbe, hogy ne ragadjon össze a tésztánk.)
  4. Mikor a burgonya megpuhult, krumplitörővel megnyomkodjuk. (Hagyhatunk benne kicsit nagyobb darabokat is.)
  5. Egy tűzálló edényt egy kis zsírral kikenünk, majd óvatosan összekeverjük a tésztát a krumplival, és előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5558
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

A krumplis tészta egy egyszerű étel, mégis nehéz jól elkészíteni, hogy megfelelő legyen az állaga, sok kísérletezés után ez a recept maradt nálam a befutó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek