Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellával töltött sertésszelet

Mozzarellával töltött sertésszelet
Mozzarellával töltött sertésszelet
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hússzeleteknek nagyon vékonynak kell lenniük, hogy belül is átsüljenek.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Rizzsel vagy ciabattával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mozzarellát 4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Minden szelet egyik felére 2-2 szelet mozzarellát és 4-4 bazsalikomlevelet teszünk, majd beborítjuk az üresen hagyott felüket, és fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd félbevágjuk. A cukorborsót megtisztítjuk, majd 1/2 l forró, sós vízben, lefedve 3-5 percig főzzük. Leszűrjük, 125 ml főzőlevet megtartunk.
  4. A hússzeleteket forró olajban, magas hőfokon oldalanként 1-1 percig, majd közepes hőfokon oldalanként 3-3 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt olajban a paradicsomokat átpirítjuk, majd felengedjük a főzőlével és a tejszínnel. Felfőzzük, és besűrítjük az 1-2 ek vízzel elkevert étkezési keményítővel. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A cukorborsót is a mártáshoz adjuk, és felmelegítjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 121
elküldve: 2
receptkönyvben: 155
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serttésszelet paradicsommal és mozzarellával, paradicsomos-mozzarellás hús borsóval, mozzarellás szelet zöldséges-tejszínes szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
sertéshús 250 g
mozzarella 60 g
bazsalikom 8 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
koktélparadicsom 10 dkg
cukorborsó 75 g
főzőtejszín 5 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
citromlé 1 teáskanál