Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-rántott sertésbélszín

Sajtos-rántott sertésbélszín
Sajtos-rántott sertésbélszín
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szoktam bő olajban sütni, az olaj csak a hús feléig ér fel, fedő alatt mindkét oldalát megsütöm, majd fedő nélkül 2-3 percig sütöm, hogy ropogós legyen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt megmossuk, papírkendővel leszárítjuk, a hártyájától megtisztítjuk. Felszeleteljük 1 cm -es szeleteket vágva, de csak bevágjuk, nem vágjuk el egészen csak minden második szeletnél. Tehát minden szelet két szeletből áll. Ezeket enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, és hagyjuk legalább fél órát pihenni.
  2. A dupla szeleteket a lisztre helyezzük. Mindkét sajtból annyi szeletet vágunk, ahány szelet hús van, mindkettőből teszünk minden szeletre. Hústűvel összetűzzük, lisztbe, tojásba és morzsába fogatjuk, majd olajban megsütjük.
  3. Tetszőleges körettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 1 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
219 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos sertésszűz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2018-12-11 07:15

Fontos, hogy ne legyen túl zsíros a sajt és a panír mindenhol fedje a húst. Amint a fotón is látszik, nem folyt ki.

14145
sertésszűz 50 kg
cheddar sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg
tojás 2 db
finomliszt 4 ek
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl