r
Nosalty Logó

Blundel tésztába töltött gránátalmás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Blundel tésztába töltött gránátalmás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 510 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1020 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy picike salottahagymát apróra vágunk, és egy kevés olajon megpárolunk.
  2. Ha kezd színt kapni, hozzáadjuk a kisujjnyi vékonyra felvágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Közben kevés sót, borsot, rózsaborsot, arab fűszerkeveréket adunk hozzá. Ha kifehéredett a hús, megszórjuk egy teáskanálnyi liszttel, rápirítjuk, majd felöntjük borral.
  3. Beleaprítunk 3 nagy datolyát és 2 ek. mandulapelyhet. 4-5 perc alatt besűrűsödik a ragu , a hús elkészül (hiszen még megy a sütőbe is.) Megvárjuk, míg kihűl.
  4. A réteslapokat vékonyan megkenjük vajjal, és egymásra helyezzük, közepére szórunk egy kanálnyi zabpelyhet (ez fogja felszívni a ragu levét, hogy a tészta ne ázzon el). Ráhalmozzuk a kihűlt ragut és vagy a két oldalát behajtva, majd feltekerve tekercset formálunk belőle, vagy négyszögletesre hajtjuk. Tetejét megkenjük vajjal, megszórjuk kevés mandulapehellyel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésre vagy anélkül 200 fokra, és kb. 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 794
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Blundel tésztába töltött gránátalmás csirke
Évi néni 1830 recept

Valamelyik reggel láttam a TV-ben, de annyira álmos voltam, hogy nem emlékszem hol. Csak arra, hogy gyöngytyúkból készítették, és később a ragut rétestésztába burkolták, majd olajban sütötték ki. Én is ezt terveztem, csak sütőben sütve. Az első akadállyal akkor találkoztam, amikor megláttam, hogy a réteslapom szavatossága bizony lejárt. Ugyanígy a leveles tésztáé is. A ragu viszont már elkészült. Szerencsére bevillant, hogy a múltkor készítettem blundel tésztát, amiből egy keveset betettem a mélyhűtőbe. Ez most nagyon jól jött. Előkaptam, kicsit megmikróztam, amitől túl lágy lett, majd visszahűtöttem, de olyan kevés volt, hogy itt nem lehetett szép roládot vagy borítékot formázni belőle, csak a közepére halmoztam a ragut, és a széleit felhúzkodtam. Kis kenet vaj a tetejére és egy kanálnyi mandulapehely, s máris megoldódott a probléma. Köretnek mellé kuszkuszt főztem gránátalmával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek