r
Nosalty Logó

Mogyorós-citromos fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Mogyorós-citromos fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    391.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7540.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2064 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    2775 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.4 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 7447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformát használunk a tortalaphoz. Ehhez a tojásokat habosra keverjük 15 dkg cukorral, majd hozzáadagoljuk a sütőporral,5 dkgdurvára darált mogyoróval, kakaóporral és fahéjjal elkevert lisztet, végül az olajat. Ezt a masszát a formába simítjuk, és tűpróbáig készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A pudingporokat csomómentesre keverjükkevés tejjel, hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliát, 10 dkg cukrot és sűrű pudingot főzünk belőle. Még melegen belekeverjük a margarint/vajat. Elfelezzük a krémet és kihűtjük.
  3. Amíg a puding hűl, elkészítjük a csomagolás útmutatása szerint a nyújtható fondant-t, és kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra. Így biztosan beteríthetjük vele a tortánkat.
  4. A 10 dkg mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, vigyázva, hogy ne égjen meg. Egy konyharuha segítségével ledörzsöljük a héját, és durvára törjük sodrófával. A maradék 5 dkg cukorból 2 ek vízzel karamellt készítünk, és belekeverjük a mogyorót. Ha kihűlt, az egészet mozsárban durvára törjük, és a vaníliapuding egyik feléhez keverjük.
  5. A másik adag pudingba belereszeljük a citrom héját, és ízlés szerint a levét. Ha túl savanyúnak találjuk, kevés cukorral egyenlítsük ki az ízeket.
  6. A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk. A jobb textúra érdekében kézi mixerrel keverjük át a krémeket.Az alsó lapot a mogyorókrémmel, a középső lapot a citromkrémmel töltjük meg. Én kívülről a mogyorósat használtam bevonásra.
  7. A kinyújtott fondant-t egyenletesen szétterítjük a tortán, hogy mindenhol rásimuljon.Az alsó széleket betűrjük, az nem baj, ha ott hullámos marad. A felesleget az aljáról levágjuk, és piros ételfestékkel színezzük (ennél a lépésnél vigyázzunk, mert a folyadék oldja a fondant-t!). Újra kinyújtjuk és kiszúróval készített szívekkel díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2849
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Névnapi süteménynek készült. Az ünnepelt nagyon édesszájú, ezért ez a mogyorókrémes, cukormázas torta remek választásnak bizonyult. A citromkrém ellensúlyozza az édességet, így kiegészülnek az ízek, és összességében nagyon finom ízkavalkád lesz az eredmény. Vigyázni kell, mert a hűtőben való tároláskor a cukormáz elkezd olvadni, de ez nem ront az élvezeti értékén, csak nem olyan esztétikus látvány.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek