r
Nosalty Logó

Métereskalács-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Métereskalács-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Összesen 755 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Összesen 9054 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 755 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    562.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7429 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    767 mg
  • Foszfor
    2968 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.7 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2020 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1585 micro
Összesen 9054 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Elkészítés

piskóta

  1. A porcukrot a tojássárgákkal kihabosítjuk, míg szép világos színű lesz, majd felváltva, apránként hozzácsorgatjuk az olajat és a vizet.
  2. Átszitáljuk a lisztet és a sütőport, és több adagban a tésztához keverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük, majd több részletben a tésztához forgatjuk, ügyelve rá, hogy ne "törjük össze", maradjon levegős.
  4. A tészta felét kivajazott-kilisztezett, 20 cent átmérőjű tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizve, hogy átsült-e.
  5. A maradék tésztához keverjük a kakaóport, valamint a plusz olajat és vizet. Csomómentesre keverjük, tortaformába öntjük, és készre sütjük.
  6. A kész piskótákat fejtetőre fordítva kiszedjük a kapcsos formából, és így hagyjuk kihűlni, így ugyanis nem lesz púpja. Amikor már teljesen kihűlt, félbevágjuk mindkét piskótát, így összesen 4 rétegünk lesz.

pudingos krém

  1. A tejet felforraljuk. Egy pár kanál plusz tejben kikeverjük a pudingport, majd a forró tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
  2. Még melegen hozzákeverjük a rumaromát, a puha vajat és a porcukrot.
  3. Picit hagyjuk hűlni a krémet, közben leturmixoljuk és átszűrjük a fagyasztott bogyós gyümölcsöket.
  4. A krémhez adjuk a gyümölcspürét, valamint a mascarponét, és csomómentesre kikeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy amennyire lehet, megdermedjen. Persze pudingról van szó, úgyhogy így is remegős lesz majd :)
  5. A kihűlt, félbevágott piskótaszeleteket megkenjük a pudingkrémmel, majd összeállítjuk a tortát. A lényeg, hogy a piskótarétegek felváltva kerüljenek a tortába, a legfelső réteget pedig ne kenjük már le, mert úgy nehezebb lenne csokival bevonni és vágni.
  6. Az emeletes tortánkat tegyük 30-40 percre hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázat rá. Azért érdemes hűteni, mert így az olvasztott csoki gyorsan megköt rajta.

csokibevonat

  1. A csoki kétharmadát a habtejszínnel és a vajjal megolvasztjuk vízgőz felett. Amikor teljesen folyékony, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csoki maradékát, és csomómentesre keverjük.
  2. A tortát elővesszük a fagyasztóból, rácsra tesszük, majd körben leöntjük a csokoládémázzal. Hagyjuk pár percet száradni, majd negyed órára tegyük fagyasztóba, hogy jobban tudjuk szeletelni. Ha szeretnénk díszíteni a tetejét, azt még a kifagyasztás előtt tegyük meg - mi most natúran hagytuk.
  3. A kész tortát forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. Mivel pudingos a krém, nem ennek lesznek a legszebb és legpontosabb rétegei, de az íze mindenért kárpótol!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 4897
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 03.

Receptkategóriák

Métereskalács-torta
Rosanics Petra 170 recept

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ennivalóbb (pun intended) a végeredmény. A puncsos krémbe ráadásul kevés erdei gyümölcs is került, így egy kis plusz ízt csempészve a jól ismert méteres süteménybe.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

piskóta

pudingos krém

csokibevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek