r
Nosalty Logó

Répatorta Szekeres Klári konyhájából

Szekeres Lajosné Klári
Répatorta Szekeres Klári konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1297
Kalória
17.1g
Fehérje
136.1g
Szénhidrát
78.6g
Zsír
60.8g
Víz
103.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
91.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2778 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    629.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6131.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1089 g
  • Cukor
    733 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2886 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    122 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22224 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 10375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálba a cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Másik tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a cukrot, majd egy nagyobb habverővel elkezdjük kikavarni. Közben az olajat folyamatosan csurgatjuk bele és homogénre keverjük.
  3. A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított mazsolát és a diót, majd ráborítjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük.
  4. Egy 26 cm tortaformát kiolajozunk, az alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kész répatorta masszát. 150°C-os előmelegített sütőbe toljuk 50 percre. Amikor elkészült rácson teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, az olvadt vajjal, a narancs levével és a megmaradt narancs héjával. Hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket, majd felaprítjuk. Így járunk el a marcipán másik felével is, amibe csak a zöld festéket rakjuk.
  2. Fóliára tesszük, majd répákat formázunk belőlük.
  3. Ha kihűlt a torta kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tetejét, majd azt is bevonjuk a krémmel.
  4. A torta tetejét kidíszítjük a marcipán répákkal, zöld marcipán fűvel, tojásokkal és csoki dísszel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek