r
Nosalty Logó

Répatorta Szekeres Klári konyhájából

Szekeres Lajosné Klári
Répatorta Szekeres Klári konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1297
Kalória
17.1g
Fehérje
136.1g
Szénhidrát
78.6g
Zsír
60.8g
Víz
103.5g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
91.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2778 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    629.1 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6131.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2375 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1089 g
  • Cukor
    733 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2886 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    122 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22224 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 10375 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy tálba a cukor kivételével összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Másik tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a cukrot, majd egy nagyobb habverővel elkezdjük kikavarni. Közben az olajat folyamatosan csurgatjuk bele és homogénre keverjük.
  3. A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított mazsolát és a diót, majd ráborítjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük.
  4. Egy 26 cm tortaformát kiolajozunk, az alját kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kész répatorta masszát. 150°C-os előmelegített sütőbe toljuk 50 percre. Amikor elkészült rácson teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, az olvadt vajjal, a narancs levével és a megmaradt narancs héjával. Hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket, majd felaprítjuk. Így járunk el a marcipán másik felével is, amibe csak a zöld festéket rakjuk.
  2. Fóliára tesszük, majd répákat formázunk belőlük.
  3. Ha kihűlt a torta kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tetejét, majd azt is bevonjuk a krémmel.
  4. A torta tetejét kidíszítjük a marcipán répákkal, zöld marcipán fűvel, tojásokkal és csoki dísszel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...