Stevia

(Stevia Rebaudiana Bertoni, sztévia, sztevia) A növény Paraguay-ban őshonos, ahol a benszülött indiánok már több évszázada használják a stevia levelét teák édesítésére, étvágy csillapítására, bőrbetegségek kezelésére, vágásos sérülések esetén (elősegíti a sebhely begyógyulását, különösebb forradási heg nélkül). Természetes édesítőszer: levelei harmincszor édesebbek a cukornál, de a kivonatai akár háromszázszor is édesebbek lehetnek. Pozitív tulajdonsága, hogy fogszuvasodást nem okoz. Kalóriatartalma nulla, így fogyókúrázók és elhízásra hajlamosak is nyugodtan fogyaszthatják. Az intenzív édes ízt biztosító a növényben lévő steviol glycoside - ami az aszpartammal ellentétben, főzés, sütés, pH-érték változás esetében sem bomlik le.
Szárított levél illtve örlemény, kivonat, por, oldat, tabletta formájában vásárolható meg egész éven át.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Komoly áremelkedésre lehet számítani a Balatonnál. Akár húsz-harminc százalékkal is többet kell majd fizetni egy lángosért.
NosaltyNyakunkon a húsvét, és ugyan a héten még nem kell nekiállnunk készülődni, de a gyomrunkat és az ízlelőbimbóinkat elkezdhetjük az ünnepi ízekre hangolni. Például az alábbi gyors fogásokkal.
NosaltyA zsűrinek 10 csodálatos tortaköltemény közül kellett kiválasztania a nyertest.
NosaltyVéletlenül se öntsd ki a savanyúság levét a lefolyóba, mert bár hihetetlennek tűnhet, ennek az italnak számos jótékony hatása van!
Nem hagyunk titeket éhesen, a currys krumplifőzitekhez házi kifli jár, végül pedig egy puha kókuszkockával is készülünk!
Hónapok óta lop valaki a boltból. Neked sikerül kitalálnod, ki lehet az?