Stevia

Leírás

(Stevia Rebaudiana Bertoni, sztévia, sztevia) A növény Paraguay-ban őshonos, ahol a benszülött indiánok már több évszázada használják a stevia levelét teák édesítésére, étvágy csillapítására, bőrbetegségek kezelésére, vágásos sérülések esetén (elősegíti a sebhely begyógyulását, különösebb forradási heg nélkül). Természetes édesítőszer: levelei harmincszor édesebbek a cukornál, de a kivonatai akár háromszázszor is édesebbek lehetnek. Pozitív tulajdonsága, hogy fogszuvasodást nem okoz. Kalóriatartalma nulla, így fogyókúrázók és elhízásra hajlamosak is nyugodtan fogyaszthatják. Az intenzív édes ízt biztosító a növényben lévő steviol glycoside - ami az aszpartammal ellentétben, főzés, sütés, pH-érték változás esetében sem bomlik le.

Stevia
0
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Stevia

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm stevia?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

84 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek