r
Nosalty Logó

Hagyományos répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adrikaa
Hagyományos répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 1361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 10880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta

A máz

Összesen 389 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2031 micro
  • β-karotin
    4861 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 1361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    703 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    244 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4677.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1078.2 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    194 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    16246 micro
  • β-karotin
    38888 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2499 micro
Összesen 10880 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    1387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A tészta

A máz

Elkészítés

A tészta

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, közben egy tortaforma (26 cm) aljára tegyünk sütőpapírt.
  2. Keverjük össze a tészta minden összetevőjét, kivéve a répát és a diót. Legegyszerűbb mixert használni a keverésre.
  3. Ha minden összetevő szépen elkeveredett és homogén tésztát kaptunk, akkor keverjük bele a répát és a diót is.
  4. Ezek után tegyük bele a tésztát a már sütőpapírral bélelt formánkba, és 75 percre mehet a sütőbe. Tűpróbát végezzünk, mielőtt kivesszük a tésztát.
  5. Ha elkészült a tészta és kellőképpen kihűlt, akkor mehet a tetejére a máz. (Aki nem túlságosan édesszájú, annak javaslom, hogy a mázban lévő cukormennyiséget csökkentse nyugodtan.)

A máz

  1. A máz összetevőit mixer segítségével keverjük össze egy tálban. Ha szépen elvegyültek az összetevők és krémes állagú lett a masszánk, akkor egy spatula segítségével halmozzuk a tortánk tetejére a mázat, majd a máz tetejét reszelt sárgarépával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 156839
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 27.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Adrikaa 8 recept

Mivel én is és a Párom is nagyon szeretjük a répatortát, ezért már sokszor, sokféle formában készítettem. Szerettem volna egy klasszikus répatortát is készíteni, és ezt a receptet választottam. Nagy sikert aratott a család körében. :)

Hozzávalók

A tészta

A máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!