Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói makaróni Dorcy konyhájából

Milánói makaróni Dorcy konyhájából
Milánói makaróni Dorcy konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és gyorsan el lehet készíteni. Ezt a milánói alapot szoktam a lasagne-hoz is készíteni.:)

hozzávalók / 6 adag

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük/apró kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk a leszűrt gombával együtt.
  2. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd ezt is hozzáöntjük a hagymához és a gombához.
  3. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, majd a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk.
  4. Hagyjuk, amíg elkezd forrni, aztán lehet ízesíteni ízlés szerint. (A bazsalikomot és az oregánót sohasem sajnálom, kb. fél-fél tasakkal mindig teszek bele. Bors kb. 2 csapott ek, só ízlés szerint, cukor kb. 2-3 ek, ételízesítő is ízlés szerint.)
  5. A fokhagymákat is belereszeljük. Hagyjuk, hogy felforrjon a szósz.
  6. A tésztát megfőzzük olajos, sós vízben.
  7. Reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 921
elküldve: 3
receptkönyvben: 130
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, sonkás-gombás tészta paradicsomosan, milánói

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hegedusg
hegedusg Mon, 2013-10-28 21:25

Ma ezt készítettem el a az nosalty receptkönyvemből:D. Már múlt héten kinéztem magamnak a receptet, megtetszett a fénykép a kész műről. Nagyon finomra sikerült, mi még felvágottat sem tettünk bele, így 100%-ban a paradicsomos ízvilág köszönt vissza, amit mi imádunk. Köszönjük!

dorcy
Dorii / dorcy Thu, 2012-12-27 18:18

Kedves Éva!
Ezt még karácsony előtt készítettem el, csak most jutottam el addig, hogy feltöltsem.:)
Nekem is kicsit elegem van már a sok húsételből; - süteményből úgyhogy az ünnepek között én is kicsit lazábbra veszem a főzőcskézést.:)
Sok sikert hozzá, tényleg nagyon finom így elkészítve!
Köszönöm, Sikerekben gazdag Új Évet kívánok!:)
Dóri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-12-27 13:59

Hát, ha lehet, talán most egy tányérral el fogadnék,....ki tudja , lehet kettő is.:-O
A sok töltött, meg csülkös, meg káposztás-húsos ételtől kicsit besokalltam, tehát ezerrel jöhet(ne),...kipróbálom, még a két ünnep közt, igaz, tudom, nem sok idő van rá, de ma is tejberizs van,...:-O
Békés, boldog, megértéssel, szeretettel, teli új esztendőt kívánok!
Éva-Anyóca

621
spagetti tészta 50 dkg
milánói alappor 48 g
paradicsomlé 5 dl
víz 1.5 dl
sűrített paradicsom 360 g
csirkemell sonka 25 dkg
gombakonzerv 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
porcukor 1 késhegynyi
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
sajt 20 dkg