r
Nosalty Logó

Milánói makaróni Dorcy konyhájából

Dorii
Milánói makaróni Dorcy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A szószhoz

621
Kalória
31.2g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
16.9g
Zsír
243.9g
Víz
41g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

Összesen 3733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24789 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7960.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    438 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1532 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    4653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    148735 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5877 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A szószhoz

  1. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük/apró kockákra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk a leszűrt gombával együtt.
  2. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd ezt is hozzáöntjük a hagymához és a gombához.
  3. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük a paradicsomlével és a vízzel, majd a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk.
  4. Hagyjuk, amíg elkezd forrni, aztán lehet ízesíteni ízlés szerint. (A bazsalikomot és az oregánót sohasem sajnálom, kb. fél-fél tasakkal mindig teszek bele. Bors kb. 2 csapott ek, só ízlés szerint, cukor kb. 2-3 ek, ételízesítő is ízlés szerint.)
  5. A fokhagymákat is belereszeljük. Hagyjuk, hogy felforrjon a szósz.
  6. A tésztát megfőzzük olajos, sós vízben.
  7. Reszelt sajttal a tetején tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nagyon finom és gyorsan el lehet készíteni. Ezt a milánói alapot szoktam a lasagne-hoz is készíteni.:)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek