r
Nosalty Logó

Mexikói lencseleves füstölt hússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
null-A
Mexikói lencseleves füstölt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    3583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2036 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12605 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 2496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Fogjuk a fokhagymát, és vágjunk le a tetejéből fél-egy centit. Állítsuk egy darab alufóliába, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, majd zárjuk össze a fóliát, és tegyük a sütőbe kb. 1 órára (egy tepsin, hogy az olaj ne csorogjon szét).
  2. Közben forrósítsunk fel kb. 2 ek olajat egy nagy, vastag aljú fazékban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, az apróra vágott répát, sózzuk meg, és időnként kavargatva hagyjuk megpuhulni, kb. 5 percig. Ekkor adjuk hozzá a vizet/alaplét, az apróra vágott füstölt húst, a babérlevelet, petrezselymet, tárkonyt, köményt és a lencsét. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük tovább, amíg a lencse meg nem puhul (25-40 perc, lencsétől függően).
  3. Vegyük ki a megsült fokhagymát a sütőből, fektessük egy tányérra, és a kés lapját nyomjuk le a gyökérnél, és húzzuk így végig, hogy a fokhagyma egyszerűen kicsússzon a héjából. (Én ilyenkor azért meg szoktam nézni, nincs-e valamelyik gerezdben csíra, ha igen, azt kiveszem, mert elég rosszt ízt tud adni az ételnek.)
  4. Vegyük ki a levesből a babérlevelet. Kb. két bögrényit vegyünk ki a léből (lencsével együtt), és turmixoljuk össze a fokhagymával, korianderrel, csípős paprikával és tejföllel.
  5. Tegyük vissza a levesbe, és forraljuk kb. 5 percig. Kóstoljuk meg, és ízesítsük utána, adjuk hozzá az ecetet is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10423
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói lencseleves füstölt hússal
null-A 6 recept

A recept eredeti változatát Paula Disbrowe Cowgirl Cuisine: Rustic Recipes and Cowgirl Adventures from a Texas Ranch  c. könyvében találtam. Az eredeti receptben nem szerepel sem tejföl, sem füstölt hús, de nekünk ez a lencséhez elengedhetetlen, ezért belekerült. A férjemmel egyetértünk, hogy ez eddig a legjobb lencseleves, amit valaha ettünk, pedig mind a ketten nagyon levesesek vagyunk, és a lencse mindenféle formában jöhet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek