Nosalty Logó

Mexikói lencseleves füstölt hússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
null-A
Mexikói lencseleves füstölt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2496 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 312 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3306.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    3583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2036 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12605 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 2496 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Fogjuk a fokhagymát, és vágjunk le a tetejéből fél-egy centit. Állítsuk egy darab alufóliába, locsoljunk rá egy kis olívaolajat, majd zárjuk össze a fóliát, és tegyük a sütőbe kb. 1 órára (egy tepsin, hogy az olaj ne csorogjon szét).
  2. Közben forrósítsunk fel kb. 2 ek olajat egy nagy, vastag aljú fazékban. Tegyük bele a hagymát, a zellert, az apróra vágott répát, sózzuk meg, és időnként kavargatva hagyjuk megpuhulni, kb. 5 percig. Ekkor adjuk hozzá a vizet/alaplét, az apróra vágott füstölt húst, a babérlevelet, petrezselymet, tárkonyt, köményt és a lencsét. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük tovább, amíg a lencse meg nem puhul (25-40 perc, lencsétől függően).
  3. Vegyük ki a megsült fokhagymát a sütőből, fektessük egy tányérra, és a kés lapját nyomjuk le a gyökérnél, és húzzuk így végig, hogy a fokhagyma egyszerűen kicsússzon a héjából. (Én ilyenkor azért meg szoktam nézni, nincs-e valamelyik gerezdben csíra, ha igen, azt kiveszem, mert elég rosszt ízt tud adni az ételnek.)
  4. Vegyük ki a levesből a babérlevelet. Kb. két bögrényit vegyünk ki a léből (lencsével együtt), és turmixoljuk össze a fokhagymával, korianderrel, csípős paprikával és tejföllel.
  5. Tegyük vissza a levesbe, és forraljuk kb. 5 percig. Kóstoljuk meg, és ízesítsük utána, adjuk hozzá az ecetet is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9652
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

null-A 6 recept

A recept eredeti változatát Paula Disbrowe Cowgirl Cuisine: Rustic Recipes and Cowgirl Adventures from a Texas Ranch  c. könyvében találtam. Az eredeti receptben nem szerepel sem tejföl, sem füstölt hús, de nekünk ez a lencséhez elengedhetetlen, ezért belekerült. A férjemmel egyetértünk, hogy ez eddig a legjobb lencseleves, amit valaha ettünk, pedig mind a ketten nagyon levesesek vagyunk, és a lencse mindenféle formában jöhet.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek