Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos lencseleves

Húsos lencseleves
Húsos lencseleves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magyar lencseragu néven találtam erre a receptre a food.com-on. Ilyenkor mindig kíváncsi vagyok, hogy mi az, amit "magyar" néven el akarnak adni egy külföldi oldalon. Én ugyan átalakítottam levesnek, mert nálam az a kedvenc fogás, és a fagyasztóban lapuló "füstölt" karaj is belekerült a fazékba, mert a lencsének igen jó barátja. :o)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk 1-1,5 órára.
  2. A sonkalét egy kislábasba rakjuk, a füstölt hús csontját belerakjuk, és kis lángon főzzük, amíg a lencse ázik.
  3. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, az édes meg a csípős pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Felöntjük a sonkalével meg a vízzel, belerakjuk a lecsepegtetett lencsét is. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, végül a feldarabolt zellerszárakat. További 20 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 144
elküldve: 3
receptkönyvben: 331
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lencseleves füstölt sertéskarajjal, sertéshúsos lencseleves, sonkalében főtt lencseleves

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth marta
toth marta Tue, 2014-11-11 19:35

Azt szeretném kérdezni,hogy a sonkalé az amiben a sonka ázott előzőleg? Mert ez nem derül ki a receptből!

witch
witch / witch Tue, 2014-11-11 20:34

A sonkale alatt en azt ertem, amiben pl. a Husveti sonka meg van fozve. Nem szoktam kionteni, hanem adagokban lefagyasztom es ezzel izesitek mas eteleket.

toth marta
toth marta Wed, 2014-11-12 19:55

Igen! Én is leszoktam fagyasztani,és felhasználom főzelékekbe a lét.Köszönöm.

Ilihu
Ilihu Mon, 2014-11-10 21:00

Kedves Witch! Kérlek szépen, ellenőrizd a mennyiségeket! Talán valami elírás történt (8 adag, 10 dkg lencse, 5 dl sonkalé).
Egyébként nagyon finom lesz, megfőzöm. Előre is köszönöm a receptet, kicsit más mint a szokásos.

witch
witch / witch Mon, 2014-11-10 22:29

Kedves Ilihu! Csak annyi lencse kell bele, mert meg ott van a hus a zoldsegekkel, de ha jobban szeretned tobb lencsevel, akkor tegyel meg hozza. Eleg suru am igy is, persze az a viz mennyisegen is mulik, hogy mennyivel van felontve. A sonkalet csak izesitonek hasznaltam, mert tomenyen nagyon sos lenne. Viz mennyiseget altalaban nem irok, mert en ugy szeretem, ha megall a kanal a levesben es van aki higabban enne, de 1,5-2 liter kb. ami ehhez kell.

udv:witch

224
lencse 10 dkg
sonkalé 5 dl
csontos sertéskaraj 20 dkg
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sűrített paradicsom 5 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
sertéscomb 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár