Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges lencseleves pesztóval

Zöldséges lencseleves pesztóval
Zöldséges lencseleves pesztóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető őszi leves belőlünk mindig előhozza ezt az érzést, legfőképp ha egy tradicionális, nosztalgiával fűszerezett előételt készítenünk a jelen frissességével.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pároljuk puhára az olajon a hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt. Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert, a burgonyát, az édesburgonyát, majd öntsük fel zöldségalaplével és forraljuk fel.
  2. Fedjük le, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  3. Keverjük bele a bazsalikompesztót és a lencsét. További 2 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Kanalazzuk levesestálakba, és forrón kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 16 639
elküldve: 10
receptkönyvben: 266
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lencseleves, pesztós lencseleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

342
zöldség alaplé 1 l
lencse 400 g
édesburgonya 300 g
burgonya 2 db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
pesto 2 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint