r
Nosalty Logó

Füstös-currys lencseleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Füstös-currys lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 667 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5939 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1333 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és a hagymával lepirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és felöntjük vízzel.
  4. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsot.
  5. 40 perc múlva hozzáadjuk a lencsét, és együtt főzzük tovább.
  6. 20 perc elteltével pedig a répákat. Ez azért fontos, hogy minden megfelelő időben puhuljon, és közben semmi se főjjön szét.
  7. Hozzáadjuk az ecetet, majd a mustárt.
  8. A végén fűszerezzük curry-vel. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és utána tálalhatjuk, akár egy szelet friss és ropogós kenyérrel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8250
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Ajánló

A lencsét pár órára beáztatjuk. Lehet vöröslencsével is készíteni...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstös és pikáns! Ma nagyon megkívántam a lencsét. Kiadós egytálétel. Leves is, meg nem is. Főzése közben pedig próbáltam bevonzani az anyagi gyarapodásomat is, hátha nem csak újévkor pörögnek a szemek úgy, mint az aprópénz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek