r
Nosalty Logó

Currys csirkeleves póréval és ananásszal

Glaser
Currys csirkeleves póréval és ananásszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

281
Kalória
13.5g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
438.5g
Víz
75.6g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az alapleveshez

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 48 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1753.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1889 micro
Összesen 1125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

Az alapleveshez

  1. A combokat megmossuk, a vízzel, babérlevéllel, szegfűszeggel, borókabogyóval és a sóval kb. 30 percig főzzük.
  2. A sárgarépát, hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk, félbevágjuk. A fövő leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük.
  3. Az ananászt leszűrjük, darabokra vágjuk. A megmaradt pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
  4. A mandulapelyhet egy forró serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk.
  5. A húst kivesszük a levesből, lebőrözzük, kicsontozzuk. A levest leszűrjük.
  6. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curryt, 1-2 percig pirítjuk, felöntjük a levessel, és 5 percig főzzük.
  7. A húst vékony csíkokra vágjuk. A húst a póréval és az ananásszal együtt a levesbe tesszük, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Megszórjuk a mandulapehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egy ízletes leves. Ha pedig a fagyasztóban ott van az alapleves és a benne főtt hús, akkor még egy gyors leves is. Ha hagyományos alaplevessel készítjük, ízesítsük a levest mozsárban szétzúzott 2 borókabogyóval és 2 szegfűszeggel is.

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...