r
Nosalty Logó

Erdélyi pacalleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csakegygourmet
Erdélyi pacalleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    4459 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2110 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    2244 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4790 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    2694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1191 micro
  • α-karotin
    14877 micro
  • β-karotin
    35673 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1872 micro
Összesen 3403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    487 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amennyiben egészben vettük a hentestől és még nem konyhakész a pacal úgy abálni szükséges. Erre számtalan mód létezik. Először is szükséges lemosni, ecetes vízzel átöblíteni. Majd egy bevált módszerem: a receptben megadott hozzávalókon kívül egész feketeborssal, vöröshagymával és sok babérlevéllel feltesszük főni 20 percet. Ezt a levet ezután leöntjük és lemossuk a pacalt újra. Ezután jöhet a leves főzése.
  2. Odatesszük, mint egy húslevest lassan rotyogni a 3 sárgarépával, fehérrépával, zellerrel, vöröshagymával és babérlevéllel megpuhulásig.
  3. A levesből pár kanál léhez keverünk egy evőkanál lisztet, melyet tejfölhöz adunk a lereszelt 1 fej fokhagymával, mustárral, tojássárgával.
  4. A megfőtt zöldségeket kivesszük a pacaltól és külön tálaljuk.
  5. A maradék három sárgarépát lereszeljük és megdinszteljük és a tejföllel együtt hozzátesszük a leveshez. Ettől szép, aranysárgás színű lesz.
  6. A habarást és a levest hagyjuk összerottyanni. A másik fej fokhagymát lereszeljük, jól lesózzuk és a leves mellé tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 211
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi pacalleves
csakegygourmet 72 recept

Kevés állati eredetű ételt engedek be a konyhámba, de ennek az erdélyi a pacal receptnek mindig van egy üres lábasom. Édesanyámtól tanultam a receptet, aki Erdélyből jött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek