Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg almaleves Andreától

Meleg almaleves Andreától
Meleg almaleves Andreától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen beköszöntött hidegben gyorsan valami krémeset, meleget és finomat kívántam meg.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát előkészítjük. Megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk.
  2. Felteszünk vízben fahéjat, szegfűszeget, zabpelyhet, 7-10 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a tejet és az almaszeleteket. Újraforrástól számított 5 percig forraljuk.
  4. Turmixgépben pépesre keverjük a tejfölt, citromlevet, cukrot, sót,  pudingport a leszűrt almaszeletekkel. Ha szeretnénk bele gyümölcsdarabokat, akkor elég az alma felét kivenni az alapléből.
  5. Az almapépet beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Kevergetve felforraljuk. 
  6. Hidegen és melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk maradék almaszelettel, fahéjjal vagy tejszínhabbal díszítve.

 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 987
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

HastancAndrea

Mióta szakács: 2012.10.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almakrémleves, zabpelyhes almaleves, fahéjas almás krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

299
alma 4 db
víz 4 dl
tej 5 dl
tejföl 2 dl
zabpehely 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 4 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
cukor 1 teáskanál
1 csipet