Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmaleves csirkeaprólékkal

Birsalmaleves csirkeaprólékkal
Birsalmaleves csirkeaprólékkal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága Nagymamám Hajdú-Bihar megye legutolsó községében élt, ő készítette nekem, első lányunokájának sokszor, de Anyukámat sem hagyom soha békén ősszel miatta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rendkívül szokatlan ízvilágú annak, aki csak a birsalma krémlevest  ismeri, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, pikáns, tartalmas leves!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott birsalmákat kimagozzuk, kockákra vágjuk.
  2. A húsokat letisztítjuk, feldaraboljuk, és az alaplében feltesszük főni.
  3. Amikor felfőtt, beletesszük az almát, a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, ha szükséges, utánasózzuk.
  4. Habarást készítünk lisztből tejföllel és tejszínnel.
  5. A készre főtt levest behabarjuk, utánízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 219
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Elise

Mióta szakács: 2009.11.22.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fűszeres birsalmaleves, húsos birsalmaleves szegfűszeggel és fahéjjal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Freya0529
Freya0529 Fri, 2011-09-30 19:23

Áh, ezer éve nem ettem. Épp ma emlegettem a lányomnak, hogy valahonnan meg kellene szerezni a receptet. Drága anyósom főzte, kacsával is, de csirkével is. Egyszerűen isteni! Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 13:04

Nagyon finom leves, mi békésben is ettünk ilyet. Az apám azt mondja mindig, hogy kacsával a legfinomabb, próbáld ki úgy is!

333
birs 50 dkg
csirkeláb 2 db
csirkeszív 1 db
csirkezúza 1 db
csirkemáj 1 db
csirkeszárny 2 db
szegfűszeg 4 db
fahéjrúd 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tejföl 175 g
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
csirke alaplé 1 l