Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári alma leves

Nyári alma leves
Nyári alma leves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Termett pár nyári alma a kertben, könnyű kis leves készült belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, és a gyümölcsöt apróra vágjuk.

  2. Egy kisebb fazékba tesszük, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral, szegfűszeggel, és felöntjük vízzel.

  3. Ha az alma puhára főtt, a pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk, és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

  4. Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.

  5. Mentalevéllel díszítve langyosan vagy behűtve kínáljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 412
elküldve: 3
receptkönyvben: 252
elkészítve: 19/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almaleves, leves almából, almás leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adam90
Adam90 Sun, 2014-10-12 11:17

Kedves Andi. A kis lábas fogalom elég tág, ez lehet 0.5 - 2 literes, légy szíves pontosíts.

208
alma 4 közepes db
fahéj 1 tk
2 csipet
cukor 3 ek
vaníliás pudingpor 1 ek
főzőtejszín 2 dl
szegfűszeg 4 db
vaníliás cukor 1 csomag