r
Nosalty Logó

Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel

NS
Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leveshez

kígyóhoz

766
Kalória
10.5g
Fehérje
121.5g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
927.1g
Víz
23.3g
Koleszterin
12.5g
Élelmi rost
61g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 766 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 2298 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

leveshez

kígyóhoz

Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    927.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 766 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 2298 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

leveshez

  1. Egy edénybe vizet öntünk, és belefacsarjuk a fél citrom levét.
  2. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, felkockázzuk és rögtön beletesszük a citromos vízbe. (Erre azért van szükség, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.) Jót átmossuk az egészet, majd leöntjük róla a folyadékot.
  3. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, és belefacsarjuk a másik fél citrom levét. Belemegy a csipet só, a cukor és a fűszerek is, majd addig főzzük, míg az alma puhulni nem kezd. Ez pár perc alatt megvan!
  4. Ha már elég puha a gyümölcs, kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és szép lassan hozzáöntjük az előzőleg elkészített tejszínből és lisztből készült habarást. Szűrőn keresztül óvatosan, apránként csorgatjuk bele, hogy ne legyen a leves csomós, ne maradjanak benne lisztes galacsinok.
  5. Forrás után levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Hidegen tálalva is nagyon finom!
  6. A kígyókat mélyhűtött leveles tésztából készítjük. Most olyat vásároltam a boltban, ami 6 darabos lapokból áll, így amikor kiengedett, egyszerűbben lehetett dolgozni vele. Természetesen másfajta is jó, a lényeg, hogy minél vékonyabbra el tudjuk nyújtani. Ha ezzel megvagyunk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, és hullámosra formázzuk. Ezt egyszerűbb, ha már a tepsiben tesszük.
  7. 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen pirosodni nem kezdenek. A leves mellé tök jó kis ropogtatni való.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ismeritek a történetet Ádámról és Éváról. Viszont itt most nincs semmilyen oldalborda. Sőt! Éppen ez a pikantéria, hiszen most Éva a Teremtő. És igen... a bibliai vonal, meg persze a borítóra nyomtatott alma miatt gondoltam ki ezt az ételt. A tejszínes almaleves könnyű és finom. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, nyáron jó kis hűsítő előétel. A Paradicsomban megjelenő gonosz képéről sem feledkeztem meg, így a leves mellé leveles tésztából készítettem ropogós kígyókat. Ha bűnre nem is csábít, azért engedd, hogy egy kicsit kényeztessen ez a fahéjas, tejszínes, illatos finomság.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek