Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel

Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel
Tejszínes almaleves ropogós kígyóbőrrel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismeritek a történetet Ádámról és Éváról. Viszont itt most nincs semmilyen oldalborda. Sőt! Éppen ez a pikantéria, hiszen most Éva a Teremtő. És igen... a bibliai vonal, meg persze a borítóra nyomtatott alma miatt gondoltam ki ezt az ételt. A tejszínes almaleves könnyű és finom. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, nyáron jó kis hűsítő előétel. A Paradicsomban megjelenő gonosz képéről sem feledkeztem meg, így a leves mellé leveles tésztából készítettem ropogós kígyókat. Ha bűnre nem is csábít, azért engedd, hogy egy kicsit kényeztessen ez a fahéjas, tejszínes, illatos finomság.

hozzávalók / 3 adag

leveshez

kígyóhoz

ajánlat

A könyvről bővebben olvashatsz az oldalamon, ahol még több könyv-étel párosítást találsz. A Facebook-on is fent vagyok! ParféTipp: Ha édesebb almát választasz, kevesebb cukrot tegyél bele. Inkább utólag édesítsd, azon könnyebb segíteni. Mézzel is isteni! +1 tipp: Nekem nem hiányzott a leveles tészta kígyókhoz semmi, kifejezetten szerettem, ahogy a picit sós tészta és az édes leves találkozott egymással. De ha édesszájú vagy, akkor tálalás előtt szórd meg egy kevés fahéjas porcukorral. +RáadásTipp: Gyerekek örömére a kígyóknak olvasztott csokiból rajzolhatsz szemet és nyelvet is. Viszont így már extra hard version, és ezt már tényleg csak az elvetemültebbeknek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe vizet öntünk, és belefacsarjuk a fél citrom levét.
  2. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, felkockázzuk és rögtön beletesszük a citromos vízbe. (Erre azért van szükség, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs.) Jót átmossuk az egészet, majd leöntjük róla a folyadékot.
  3. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, és belefacsarjuk a másik fél citrom levét. Belemegy a csipet só, a cukor és a fűszerek is, majd addig főzzük, míg az alma puhulni nem kezd. Ez pár perc alatt megvan!
  4. Ha már elég puha a gyümölcs, kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget a levesből, és szép lassan hozzáöntjük az előzőleg elkészített tejszínből és lisztből készült habarást. Szűrőn keresztül óvatosan, apránként csorgatjuk bele, hogy ne legyen a leves csomós, ne maradjanak benne lisztes galacsinok.
  5. Forrás után levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Hidegen tálalva is nagyon finom!
  6. A kígyókat mélyhűtött leveles tésztából készítjük. Most olyat vásároltam a boltban, ami 6 darabos lapokból áll, így amikor kiengedett, egyszerűbben lehetett dolgozni vele. Természetesen másfajta is jó, a lényeg, hogy minél vékonyabbra el tudjuk nyújtani. Ha ezzel megvagyunk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, és hullámosra formázzuk. Ezt egyszerűbb, ha már a tepsiben tesszük.
  7. 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen pirosodni nem kezdenek. A leves mellé tök jó kis ropogtatni való.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes almaleves, tejszínes fűszeres almaleves, tejszínes almaleves ropogós leveles csíkokkal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

766
víz 1.5 l
citromlé 1 citromból nyert
alma 7 közepes db
1 csipet
cukor 4 ek
szegfűszeg 3 db
fahéj 3 db
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 5 dkg
leveles tészta 1 csomag