Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepetés csirkeszárnyak

Meglepetés csirkeszárnyak
Meglepetés csirkeszárnyak
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom kedvence a rántott csirkeszárny. Mindennap képes megenni, nemcsak ebédre vagy vacsorára, hanem bármikor, amikor rágcsálnivaló kedve van, és reklamál, ha nincs. Ezért általában 3-4 kg-t szoktam egyszerre csinálni, és a nagyobb részét lefagyasztom, hogy bármikor elő tudja venni, de ez a mennyiség nem tart ki sokáig, általában egy-másfél hét alatt el is fogy.

A változatosság kedvéért találtam ki, hogy megtöltöm, így legalább nem egyhangú, habár párom szerint a sima is isteni :). Ami a legjobb benne, sosem tudni, milyen tölteték van éppen benne.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Krumplipürét vagy tojásos karfiolkrémet tálalunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, és megtisztítjuk.
  2. Bepácoljuk a szárnyakat só, ételízesítő és fehérbors keverékével, 2-3 órát a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. A csirkemájat 1 gerezd fokhagymával és a fél vöröshagymával ledaráljuk.
  4. A kolbászt hosszában felnégyeljük, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
  5. A sonkát és az aszalt gyümölcsöt kis kockákra vágjuk.
  6. A maradék fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük.
  7. Mindegyik csirkeszárny bőre alá más-más tölteléket teszünk. Egyet darált májjal, egyet kolbásszal, egyet sonkával, egyet aszalt gyümölccsel, egyet pedig fokhagymával töltünk. A fokhagyma esetében óvatosan, csak késhegynyit tegyünk bele, és a bőrön át nyomkodva igyekezzünk minél jobban elosztani. Addig töltögetünk, míg el nem fogy a szárny.
  8. Ha kész, lisztbe, majd sóval és ételízestővel felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gritka

Mióta szakács: 2011.10.06.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1862
csirkeszárny 1 kg
csirkemáj 10 dkg
sonka 10 dkg
lángolt kolbász 10 dkg
aszalt gyümölcsök 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl