Kelkáposztaágyon sült csirkecomb
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
37.2g csirkecomb41 kcal
-
18.6g kelkáposzta4 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
18.6g brokkoli4 kcal
-
14.9g sárgarépa5 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 390.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 874 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3164 micro
-
β-karotin 8474 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1555 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 107.7 g
Zsír
-
Összesen 85.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3243.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 1372 mg
-
Nátrium 908 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1562.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3497 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 452 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 660 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 646 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 12656 micro
-
β-karotin 33894 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5150 micro
-
Lut-zea 6221 micro
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 470 micro
-
β-karotin 1260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 231 micro
Hozzávalók
-
1 kis fej kelkáposzta
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db brokkoli
-
5 db sárgarépa
-
2 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecombokat befűszerezzük a sóval, borssal (esetleg a szárnyas fűszerkeverékkel), majd félretesszük.
- Egy cserépedényt legalább 15-20 percre hideg vízbe áztatunk. Ez idő alatt előkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag részét kivágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a répát ujjnyi darabokra, a paradicsomot pedig négy cikkre vágjuk.
- A cserépedény alját kibéleljük a kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a csirkecombokat. Erre jöhetnek a hagymakarikák, majd ízlésesen elosztjuk az egész tálban a brokkolit, a répát és a paradicsomot, ahogy a képen is látható.
- Ráöntünk 1 dl vizet, befedjük az edényt a tetejével, és hideg (!) sütőbe tesszük. A sütőnk legalacsonyabb hőfokán sütni kezdjük, majd 15 percenként egy kicsit feljebb tekerjük a hőfokot (20-30 fokonként vagy gázsütőnél beosztásonként), egészen 180-200 fokig.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8002
- Feltöltés dátuma: 2010. július 25.
Ajánló
Általában mindig, de amikor cserépedényben főzök, akkor különösen ügyelek arra, hogy megőrizzem az eredeti és természetes ízeket, ezért ilyenkor kevés fűszert használok. Sok-sok zöldségfélét párosítok az edényben a húsdarabok közé rakosgatva, és az elkészült húst ezekkel együtt fogyasztva lesz kellően változatos az egész étel ízvilága. Megjegyzés: Természetesen más edényben is elkészíthetjük az ételt. Ekkor öntsünk alá egy kevés olajat, és alufóliával lefedve tegyük előmelegített sütőbe. Ebben az esetben a sütési idő sem nyúlik két órára, 60-70 perc alatt 180-200 fokon készre süthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Páromtól tavaly karácsonyra kaptam az első Pataki tálat, amit azóta előszeretettel használok. Nagyon szeretem, mert teljesen zsiradékmentesen készíthetek el benne bármit. Eleinte sokat keresgéltem cserépedényben készíthető ételek receptjeit, de aztán rájöttem, a legegyszerűbb mindig az éppen itthon található zöldségféléket valamilyen hússal párosítva belepakolni - és a végeredmény mindig nagyon finom lesz. A cserépedényben való sütésnél mindig ügyelni kell rá, hogy az edényt előzőleg hideg vízbe áztassuk, illetve, hogy hideg sütőben kezdjük a sütést, és fokozatosan emeljük a hőfokot. Máskülönben az edényünk megpattanhat, vagy elrepedhet. Ezzel a művelettel természetesen meghosszabbodik az időtartam, ami alatt elkészül az étel, de az eredmény önmagáért beszél! A cserépedényben való sütés-párolás az egyik legegészségesebb elkészítési forma!