r
Nosalty Logó

Kelkáposztaágyon sült csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kelkáposztaágyon sült csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3164 micro
  • β-karotin
    8474 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    452 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    660 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    12656 micro
  • β-karotin
    33894 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    6221 micro
Összesen 1540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat befűszerezzük a sóval, borssal (esetleg a szárnyas fűszerkeverékkel), majd félretesszük.
  2. Egy cserépedényt legalább 15-20 percre hideg vízbe áztatunk. Ez idő alatt előkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag részét kivágjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a répát ujjnyi darabokra, a paradicsomot pedig négy cikkre vágjuk.
  3. A cserépedény alját kibéleljük a kelkáposztalevelekkel, majd rátesszük a csirkecombokat. Erre jöhetnek a hagymakarikák, majd ízlésesen elosztjuk az egész tálban a brokkolit, a répát és a paradicsomot, ahogy a képen is látható.
  4. Ráöntünk 1 dl vizet, befedjük az edényt a tetejével, és hideg (!) sütőbe tesszük. A sütőnk legalacsonyabb hőfokán sütni kezdjük, majd 15 percenként egy kicsit feljebb tekerjük a hőfokot (20-30 fokonként vagy gázsütőnél beosztásonként), egészen 180-200 fokig.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8002
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 25.

Ajánló

Általában mindig, de amikor cserépedényben főzök, akkor különösen ügyelek arra, hogy megőrizzem az eredeti és természetes ízeket, ezért ilyenkor kevés fűszert használok. Sok-sok zöldségfélét párosítok az edényben a húsdarabok közé rakosgatva, és az elkészült húst ezekkel együtt fogyasztva lesz kellően változatos az egész étel ízvilága. Megjegyzés: Természetesen más edényben is elkészíthetjük az ételt. Ekkor öntsünk alá egy kevés olajat, és alufóliával lefedve tegyük előmelegített sütőbe. Ebben az esetben a sütési idő sem nyúlik két órára, 60-70 perc alatt 180-200 fokon készre süthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Páromtól tavaly karácsonyra kaptam az első Pataki tálat, amit azóta előszeretettel használok. Nagyon szeretem, mert teljesen zsiradékmentesen készíthetek el benne bármit. Eleinte sokat keresgéltem cserépedényben készíthető ételek receptjeit, de aztán rájöttem, a legegyszerűbb mindig az éppen itthon található zöldségféléket valamilyen hússal párosítva belepakolni - és a végeredmény mindig nagyon finom lesz. A cserépedényben való sütésnél mindig ügyelni kell rá, hogy az edényt előzőleg hideg vízbe áztassuk, illetve, hogy hideg sütőben kezdjük a sütést, és fokozatosan emeljük a hőfokot. Máskülönben az edényünk megpattanhat, vagy elrepedhet. Ezzel a művelettel természetesen meghosszabbodik az időtartam, ami alatt elkészül az étel, de az eredmény önmagáért beszél! A cserépedényben való sütés-párolás az egyik legegészségesebb elkészítési forma!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...