Meggyes süti Margó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Margó48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
3 kcal
-
0g narancsszörp1 kcal
-
63 kcal
-
3g víz0 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
8g rétesliszt30 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém1
-
14 kcal
-
14 kcal
-
50g meggylé20 kcal
Krém2
-
21g margarin149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
21g meggydzsem58 kcal
Tetejére
-
12 kcal
Összesen
638
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g narancsszörp15 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
40g víz0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
Krém1
-
171 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
600g meggylé240 kcal
Krém2
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g meggydzsem695 kcal
Tetejére
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
7650
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
12.9g tojás16 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g narancsszörp1 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
3.9g rétesliszt14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém1
-
1.8g csokoládés pudingpor7 kcal
-
1.8g epres pudingpor7 kcal
-
23.4g meggylé9 kcal
Krém2
-
9.8g margarin70 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
9.8g meggydzsem27 kcal
Tetejére
-
1.5g színes cukorka6 kcal
Összesen
300
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
638
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 318 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 147 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5227.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 1164 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 2215 mg
-
Nátrium 1470 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1131.6 g
-
Cukor 662 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 428.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2512 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 946 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1524 micro
Összesen
7650
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ml narancsszörp
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 ek víz
-
25 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Krém1
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
1 tasak epres pudingpor
-
6 dl meggylé
Krém2
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg meggydzsem
Tetejére
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
Tészta
- A tojások sárgáját a cukrokkal és a szörppel habosra keverjük, majd hozzákanalazzuk a vizet és az olajat.
- Kifehéredés után hozzászitáljuk a sütőporral elkevert liszteket, végül a csipet sóval keményre vert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük.
- Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 170 C fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Az első krémet sűrűre főzzük, időnként megkeverve kihűtjük. A második krémet habosra keverjük, majd a kettőt összekeverjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, és megkenjük a krém egy részével, rárakjuk a meggydzsemet. A másik felét is megkenjük a krémmel a sütinek, és úgy borítjuk a meggydzsemre.
- A tetejét is ezzel a krémmel kenjük meg, és a hűtőbe tesszük. Így is fogyasztható. (Nekem volt megbontott színes cukorkám, így fogyasztás előtt azzal szórtam meg.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x38
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 911
- Feltöltés dátuma: 2014. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Margó48
53 recept
Volt egy kis üveg diétás, tavaly készített meggydzsemem, amit szerettem volna kipróbálni. Ezért született meg ez a sütemény. De nagyon pikáns lett tőle, mindenkinek ízlett.