Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos szelet salgó konyhájából

Citromos szelet salgó konyhájából
Citromos szelet salgó konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit anyukám "hozta" be a családba. Sok hétvégét pont ez a süti édesített meg. Manapság, ha villantani kell fincsi sütivel, ezt a receptet választom. Mert "kezdő" létemre ez még nekem is mindig sikerül.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Máz

ajánlat

A krémből tettem egy keveset a nyomózsákba. Ezzel és apróra vágott savanyú gumicukorral díszítettem a szeleteket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük.
  2. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
  4. A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk.

Krém

  1. A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk.
  2. Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük.
  3. Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt összekeverjük.
  4. A krémet rákenjük a piskótára. Erre rákerül a piskótának a másik fele.

Máz

  1. A porcukrot, a citrom levét és a forró vizet összekeverjük.
  2. Ráöntjük a mázat a piskótára.
  3. Mikor megszilárdul, forró késsel felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 78 902
elküldve: 18
receptkönyvben: 648
elkészítve: 46/46
Facebookon megjelent: -

szakács

salgó

Mióta szakács: 2014.01.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos sütemény, citrommázas szelet, citromkrémes szelet citrommázzal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erika Mészáros
pandamaci61 / Erika Mészáros Wed, 2019-04-17 13:55

Kedves Salgó! Csodaszép a süteményed, ki is fogom próbálni! Viszont rossz hírem van. Van egy csoport a facebook-on , ahol egy hölgyemény ellopta a receptedet, a képeddel együtt és a dicséretet a süteményedre gátlástalanul bezsebeli. A hölgy neve Nagy Judit, a csoporté
A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek
Ne haragudj, hogy zaklattalak, de gondoltam erről tudnod kell. Igaz nem csak a te sütid van a birtokában, hanem nagyon sok sütögetőé innen az oldalról.Üdv.Erika

anyanyma
anyanyma Mon, 2015-05-18 10:13

Isteni lett a süti.A piskóta nagyon jó, a krémhez csak annyit szernék hozzáfűzni, én a meleg krémet, bele teszem a forgótálas robotgépbe, s alacsony fordulaton kevertetem a géppel. s így sima lesz sima.
Még egyszer köszönöm a receptet.

grobllina
grobllina Sun, 2015-02-22 16:55

Sajnos nekem nem sikerült, vagyis ízre finom lett, de a krém is meg a máz is szétfolyik. :(

Xénia.Dóra
Xénia / Xénia.Dóra Sun, 2014-05-11 11:36

A recept szuper. Már régóta szemeztem vele, most elkészítettem. Gáztepsiben sütöttem, és hosszában vágtam ketté a piskótát, nem pedig keresztben. Ugyan a máz valamiért nem tűnik egyelőre olyan szépnek, mint a tied, de talán így is el fog fogyni :)
Köszönet a receptért!

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2014-03-06 15:16

Sütivel kapcsolatban az a kérdésem, hogy lapjában kell kettévágni, tehát olyan nagy torta lesz mint a tepsi vagy egymásra kell tenni két csík lesz. Az 1 dl. olaj nem sok bele? Bocsika még most szeretném megsütni szülinapra és félek,hogy sikerül.v.nem.Köszönettel,Marika.

benari
benari Mon, 2014-02-17 13:45

A képen olyan ,mintha három lap lenne, a leírésban kettő.Csak én nem látom jól?

salgó
salgó / salgó Tue, 2014-02-18 09:00

Lehetséges, mert a képen és élőben is a piskótáknak meg a krémnek szinte ugyan olyan a színe.

ági_38
ágianyci / ági_38 Mon, 2014-02-17 11:19

Átdolgoztam a tésztát gáztepsi méretre 2x4 tojással,a krém mennyisége maradt, a kész süti meg rohamosan fogyott! Nagyon finom!

salgó
salgó / salgó Tue, 2014-02-18 08:55

Nagyon örülök hogy ízlik. Én ha kell dupla piskótát sütök másfél mennyiségű krémmel. Így annak is bejön aki nem szereti a nagyon krémes sütiket.

mscharek
mscharek Sun, 2014-02-02 21:06

Kedves Salgó!

mekkora tepsire van méretezve a recept?
Köszönöm, Móni

Hasibecker
Hasibecker Sun, 2014-02-02 20:32

Húúú, ez nagyon gusztán néz ki! Olvasva a receptet nem is olyan nehéz elkészíteni, jövő héten biztos sort kerítek a megsütésére. Alig várom, hogy megkóstolhassam.
Köszi, hogy megosztottad velünk: Marika

salgó
salgó / salgó Sun, 2014-01-26 19:55

Kedves Margó! Örülök hogy kipróbáltad a receptet. Igen 2dl tej kell. Néha van hogy csomós marad a krém. Egy ismerősöm egyszer azt ajánlotta hogy botmixerrel pépesítsem simára. Azóta mindig így teszek és csak utána keverem bele a citromlét és a vajat. Üdvözlettel: Salgó

margo67
margo67 Sun, 2014-01-26 15:35

Kedves Salgó!
Ma kipróbáltam a sütidet. Kérlek, segíts nekem abban, hogy biztos 2 dl tej kell a krémhez, nem pedig 4 dl?
Így túl sűrű lett és amikor belekevertem a vajas alapba, csomós lett.
Köszönettel: Margó

1532
tojás 6 db
cukor 20 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 15 dkg
vaj 25 dkg
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
víz 2 ek