Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű szelet eragal konyhájából

Könnyű szelet eragal konyhájából
Könnyű szelet eragal konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok pudingpor halmozódott fel itthon, így született a süti, amit azóta már többször is meg kellett ismételnem. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Puding

Gyümölcsréteg

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskóta hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. Sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe öntjük a masszát.
  4. Középső polcon, alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.
  5. Amikor a teteje aranybarna, akkor kivesszük és hűlni hagyjuk.

Puding

  1. Egy liter tejet felforralunk. Addig 3 dl tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, és hozzáadjuk a cukrot.
  2. A felforralt tejet a tűzről lehúzzuk, és hozzáöntjük a pudingos keveréket.
  3. Folyamatos keverés mellett, a tűzre visszatéve, egy percig forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd.
  4. Ráöntjük a piskóta tetejére a pudingot.

Gyümölcsréteg

  1. Az erdei gyümölcsöket megpucoljuk, vagy ha fagyasztott, kiolvasztjuk.
  2. A puding tetejére szórjuk, amikor az már egy kicsit hűlt.
  3. A gyümölcskocsonyát a tasakon leírtak szerint elkészítjük, és a süteményre öntjük, belülről kifelé haladva.
  4. Egy órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd hűtőbe tesszük legalább három órára.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 405
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos piskóta, gyümölcskocsonyás pudingos, pudingos gyümölcsös piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

516
finomliszt 220 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 30 g
sütőpor 1 csomag
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 1 dl
1 csipet
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 1.3 l
cukor 10 ek
erdei gyümölcs mix 350 g
gyümölcskocsonya por 1 tasak
víz 3 dl