r
Nosalty Logó

Erzsike szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Erzsike szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1273 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7641 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1273 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    400.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7468.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    2236 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.9 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3535 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1899 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 7641 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük benne.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük.
  4. A cukros tojássárgához adjuk a sütőporos lisztet, és fakanállal a felvert habot.
  5. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és egy sárga piskótát sütünk belőle.

A krémhez

  1. A tejben megfőzzük keményre a banánízű pudingokat.
  2. A margarint kikeverjük a porcukorral, és ha kihűlt a puding, összekeverjük őket.
  3. A már kihűlt piskótára kenjük a lekvárt, majd a rumaromás, cukros kávéba mártogatott babapiskótát a lekvár tetejére rakjuk.
  4. Mehet rá a pudingos krém, majd a felvert tejszínhab szépen elsimítva.
  5. Étcsokit reszelünk a tetejére, és mehet a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 47565
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kitaláltam, elkészítettem :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.