Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés pudingkocka

Gesztenyés pudingkocka
Gesztenyés pudingkocka
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb pudingos hibrid....

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A csokis réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk , majd robotgéppel lassú fokozaton belekeverjük a tojássárgákat és az előzőleg összekevert sütőporos, cukros lisztet. Kevés tejjel lágyítjuk a masszát.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük . (tűpróba!)
  3. A hozzávalókból először elkészítjük a tejszín ízű pudingot.
  4. A még forró pudingba belekeverjük a 2 teáskanál zselatint és a gesztenye masszát, majd az elkészült piskóta tetejére kenjük. Dermedésig hűtőbe tesszük.
  5. Miután a gesztenyés réteg teljesen megdermedt,  a hozzávalókból  kicsit sűrűbb csokipudingod készítünk, és az előző réteg tetejére kenjük.
  6. Pár órára hűtőbe tesszük, míg teljesen meg nem dermed.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 046
elküldve: 44
receptkönyvben: 998
elkészítve: 24/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Singa

Mióta szakács: 2011.10.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyés pudingos süti, pudingkocka gesztenyével, pudingsüti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bambyka
Bambyka Tue, 2012-03-27 19:02

Ma megcsináltam és nagyon fini lett! Igaz,nem tejszín ízű pudinggal,hanem vaniliással csináltam,de így is remek lett. A zselatint én is kihagytam. :)

zafirov
zafirov Tue, 2012-03-13 20:59

Ma elkészítettem. Hát mit ne mondjak már csak egy kis szeletke árválkodik a tányéron. Tanúsíthatom, hogy nagyon fincsi, és tényleg nem hiányzik belőle a zselatin. Simán elhagyható. Annyit változtattam rajta, hogy tk.tönköly lisztet és nem cukrot, hanem glukonont használtam. A tetejét light dobozos előre hámozott mandarin szeletekkel díszítettem, amitől egy kicsit pikánsabb lett. Nagyon köszike :-))

Bencze Zsófia
Singa / Bencze Zsófia Wed, 2012-03-07 09:55

Valóban, a zselatin elhagyható, de én azért biztosra mentem... jobb félni, mint halálra rémülni : P :D
Jó főzőcskézést! ;)

volfi
volfi / volfi Sat, 2012-03-10 03:56

Köszi, hogy válaszoltál! :)
Mivel vega vagyok, nem használok zselatint, de ettől teljesen függetlenül, ebben a receptben teljesen felesleges túlbiztosításnak tűnik a zselatin. Fél liter tejjel a puding tuti összeáll, a gesztenyemassza magától is krémes, nem folyós, a keksz is felszív valamennyit. Látatlanban is ki merem mondani, hogy zselatin nélkül is jó lesz a krém :)
Nem tudom, tudod-e, miből, és hogyan készül a zselatin, szerintem húsevő valaki vagy sem, a zselatint jobb kerülni, ha lehetséges.
Mindezt nem kötözködés céljából írtam, őszinte meggyőződésem, hogy zselatin nélkül krémesebb lenne a végeredmény. Ha nem tetszene a recept, akkor eleve nem kattintottam volna rá, vagy ha meg is nézem, nem írtam volna megjegyzést, ha nem érdekelne a dolog :) Nagyon valószínű, hogy ki fogom próbálni, természetesen zselatin nélkül! :) (esetleg még egy vékony réteg habfixálós tejszínhabbal a gesztenyén)
Még egyszer köszi és bocsi!!! :)))

Bencze Zsófia
Singa / Bencze Zsófia Sat, 2012-03-10 18:35

Nincs miért bocsánatot kérned! Mivel első kísérletként így készítettem el, nem voltam benne biztos, hogy a gesztenyemassza nem lazítja e fel a pudingot. De zselatin nélkül is megdermed a krém, én csupán biztosra mentem...
Sajnos tudom hogyan készül a zselatin, de nem mindig tudom kikerülni a használatát. :P De zselatin helyett lehet használni még esetleg egy kis plusz keményítőt..:P
Nem vettem kötözködésnek a hozzászólásod : D örülök, hogy tetszik a receptem :D !!!

662
tojás 4 db
cukor 5 ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tej 1 ek
gesztenyemassza 250 g
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
zselatin 2 teáskanál
tej 0.5 l
csokoládés pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
tej 4 dl