Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-almás zabpehelytallér

Meggyes-almás zabpehelytallér
Meggyes-almás zabpehelytallér
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fogyókúrázok figyelmébe ajánlva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban felverjük a tojásfehérjét.
  2. Másik tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, fűszereket, sütőport, reszelt almát, magozott meggyet, meggylevet, cukrokat, olajat.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi kupacokat halmozunk a masszából, kicsit meglapítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 691
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1061 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes zabkeksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
zabpehely 20 dkg
zabpehelyliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 2 kávéskanál
1 csipet
alma 2 közepes db
meggy 20 dkg
tojásfehérje 2 db
meggylé 0.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 2 ek
nádcukor 3 csapott ek