Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkeksz evaszan konyhájából

Zabkeksz evaszan konyhájából
Zabkeksz evaszan konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klivi receptje adta ennek a receptenek az alapját. Mivel egyébként sem vagyunk nagyon édesszájúak, így csökkentettem a cukor mennyiségét, és azt is xilitre cseréltem, illetve a lisztet is elhagytam, csak zabpehelyből készült a süti. És ha már így alakult, akkor miért ne készült volna kókuszzsírral margarin helyett?!?! Hátha így sikerül teljesítenem a kívánságot, hogy legyen itthon valami egészséges rágcsa, amihez lehet nyúlni reggel útravalóként... legalábbis talán átmenetileg sikerül... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azt hiszem, legközelebb kipróbálom dió helyet kókusszal, illetve kísérletezni fogok majd reszelt almával is. (Ha valaki esetleg előbb tenné meg, írja meg a tapasztalatát legyen szíves! smiley )

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet őröljük meg/daráljuk le.
  2. Jó alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ez viszonylag sokáig tart, és az elején még szinte elképzelhetetlen, hogy valaha is meg fog történni. :)
  3. Az összegyúrt tésztát a hűtőbe tesszük legalább fél órára, de ha van időnk, inkább egy órát hagyjuk benn.
  4. Mikor kivettük a tésztát a hűtőből, kettévesszük, hogy könnyebb legyen dolgozni (a nem használt fele mehet vissza). Rudat sodrunk a tésztából, és óvatosan felszeleteljük azt kb. fél cm vastag korongokra. Ha szükséges, kézzel igazgassunk a korongokon, amiket egymás mellé pakolunk sütőlapra vagy vékony tepsire.
  5. Előmelegített sütőben sütjük, ha kész, akkor néhány percig hagyjuk hűlni a tepsiben, mert szétomlik, ha már melegen mozgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 840
elküldve: 8
receptkönyvben: 206
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

paleo keksz, reform keksz, cukormentes zabkeksz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szundyee
Szundyee Wed, 2014-10-15 19:05

Sziasztok!
Megsütöttem a kekszet, pár módosítással. Isteni finom lett. Dió helyett kókuszreszeléket kaptam, mézet tettem bele édesítő helyett és tettem bele még egy kis kakaóport és fahéjat. :) Tökéletes az alaprecept! :) Köszönöm!

ulviol
ulviol / ulviol Tue, 2013-09-03 21:21

Megcsináltam! Köszönöm a receptet, nagyon egyszerű, és a végeredmény mennyei! Picit módosítottam én is, annak függvényében, mi volt itthon: mandulaliszttel csináltam, margarinnal (így nem lett teljesen paleo), és mivel sok volt itthon a tojás, ment bele 2. Kakaóport is tettem, mert a fiúk úgy szeretik:)
Szerintem még sokszor meg lesz sütve, nagyon jó kis alaprecept:)))

evaszan
evaszan / evaszan Sat, 2013-03-30 16:08

Én is köszönöm! :) Bízom benne, hogy még este is ezt gondolod majd! ;)
Egyébként az eddigi kekszreceptek közül nekem/nekünk ez jött be legjobban.

dendike
dendike Thu, 2012-12-06 19:44

Sziasztok!
Én megsütöttem és nagyon finom lett a keksz,csak kicsit módosítottam. Tettem bele rizslisztet is két marékkal,mert attól könnyen gyúrható és nyújtható lett.

849
zabpehely 30 dkg
dió 10 dkg
xilit 10 dkg
kókuszzsír 15 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert